Kun suunnittelut matkaa ulkomaille, tarkistathan ensimmäiseksi työnantajasi ohjeistuksen maastavientiin. Mikäli auton saa viedä ulkomaille, huomioi seuraavien asiakirjojen tarpeellisuus ja tilaa asiakirjat hyvissä ajoin ennen matkaasi.

Maastavientilupa (lataa asiakirjapohja tästä) haetaan auton omistajalta. Auton maastavientilupaa ei tarvita Pohjoismaissa. Tarkista työnantajasi ohjeistuksesta tai Fleet Innovationista, kuka autosi omistaja on ja mistä maastavientilupa haetaan.

Green Card on todistus auton liikennevakuutuksen voimassaolosta. Green cardin saat vakuutusyhtiöstä, jossa auto on vakuutettu. Ole yhteydessä autosi vakuutusyhtiöön ja toimi heidän ohjeidensa mukaisesti. Huomaa, että Pohjoismaissa Green Cardia ei tarvita.

Rekisteritodistuksen tekninen osa

Ulkomaille lähtiessä auton rekisteröintitodistus kannattaa ottaa mukaan. Nykyisin autoissa ei ole rekisteröintitodistusta, vaan Suomen viranomaiset pystyvät tarkistamaan tiedot sähköisesti. Käyttäjä voi tilata paperisen rekisteröintitodistuksen teknisen osan Trafilta alla olevasta osoitteesta kohdasta ”Rekisteröintitodistuksen teknisen osan tilaus”:

https://asiointi.trafi.fi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/rekisterointi-todistuksen-tilaus