Fleet uutisoi jokin aika sitten hallituksen ehdotuksesta tukea yritysten sähköauto hankintoja verotuksen kautta.

Nyt kyseiset autoetujen verotusarvot vuodelle 2021 on vahvistettu, mikä tietää sähköautoilijoille ja yrityksille seuraavaa.

Työsuhdeautona käytettävien täyssähköautojen verotusarvoa alennetaan 170 euroa kuukaudessa vuosiksi 2021-2025, mikä tarkoittaa, että ensi vuoden tammikuussa hankituista sähköautoista ehtii kertyä työntekijälle 10 200€ hyötyä seuraavan viiden vuoden aikana.

Vaan eivät sähköautoilun kannustimet tähän jää.

Nyt nimittäin työpaikkalataamisesta tulee täysin verovapaata, jos työnantaja tarjoaa työntekijöille tällaisen edun.

Ja löytyy niitä sähköautoilun kannustimia muualtakin kuin työpaikan parkkihallista. Nimittäin ensi vuodesta alkaen sähköautoilijat tulevat saamaan verovapaata sähköä kaikista julkisista latauspisteistä.

Niin hyvältä kuin halvempi sähkö kuulostaakin niin kotilataamisesta ei sentään tehty verovapaata. Ilouutinen sähköautoilijoille tällä rintamalla on kuitenkin se, että tästä eteenpäin työsuhde sähköauton latauslaite katsotaan osaksi työsuhdeauton lisävarusteita.

Eikä asetus unohtanut pyöräilijöitäkään.

Lyhyempää työmatkaa polkevat pääsevät nauttimaan kaksipyöräisen kyydistä, kun työsuhdepolkupyörät ovat tammikuusta alkaen verovapaa etu 1 200€ asti (vuodessa).