Fleet Innovation Reetta Kuusikko kuva

Polkupyöräily työsuhde-etuna on tulossa osaksi monen yrityksen liikkumisen ratkaisuja. Tätä tuetaan myös verotuksellisesti, sillä 1.1.2021 alkaen polkupyörä on verovapaa etu edunsaajalle 100€ arvoon asti kuukaudessa. Vastaavasta etusummasta työnantajan ei tarvitse maksaa sivukuluja, joten edusta hyötyvät sekä työntekijä että työnantaja.

Fleet Innovation tarttui hetkeen ja tarjoaa liikkumisen ratkaisut nyt autoilun lisäksi polkupyöräilyynkin. Fleet Innovationilla on vastuullaan jo 7000 yritysautoa, joista suuri osa on työsuhdeautoja. ”On asiakkaan eduksi, että tarjoamme myös polkupyöräilyn ratkaisut. Näin ei tarvitse asioida monen eri tahon kanssa ja toisaalta kymmenientuhansien ajoneuvojen tuoma vahva hallinnointiosaaminen luo vahvan prosessipohjan pyöräilyyn.” kertoo Reetta Kuusikko, Fleet Innovationin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja. Kuusikko jatkaa, ”Polkupyörien ja autojen prosessi on huomattavan samankaltainen, joten siinä mielessä tämä on luonteva lisäys palveluumme. Markkinoilla on selvä kysyntäpiikki palvelulle ja kysyntä on todella yllättänyt. Ensimmäiset sopimukset on jo tehty ja pyöriä luovutettu.”

Fleet Innovationin polkupyöräratkaisu poikkeaa alalla olevista malleista siinä, että käyttäjä saa valita polkupyörän vapaasti, ja kaikki ylimääräinen kustannus on karsittu. Pyöräilijä saa edulleen maksimaalisen vastineen 100€:n veroedun ja vain pyörän sisältävän kuukausivuokran avulla. Toisaalta työnantajan kustannuksia säästyy prosessitehokkuudessa, kun voidaan asioida samalla kertaa niin autoilun kuin polkupyöräilyn asiat. Lisäksi Fleet Innovationilta valmius toteuttaa myös polkupyöräily ei vaatinut ylimääräisiä investointeja, koska autoilun ratkaisukokonaisuus ja järjestelmät olivat jo olemassa.

Reetta Kuusikko näkee, että FleetBike-ratkaisu on erinomainen keino yritykselle tukea liikuntaa, sitouttaa henkilökuntaa ja osallistua samalla myös ilmastotalkoisiin. Samalla hän kehottaa yrityksiä toimimaan nopeasti, koska pyörien saatavuus on rajoittunutta laajojen komponenttitoimitushaasteiden vuoksi. Kuusikon mukaan pyörämarkkina tulee kokemaan kysyntäpiikin, johon ala pystyy todennäköisemmin vastaamaan tarjonnallaan vasta tulevina vuosina, ja tämän jälkeen markkina tullee nopeasti kasvamaan kymmeniintuhansiin työsuhdepyöriin.

Fleet Innovation faktoina:
– Liikevaihto 2020: 47 M€
– Tulos 2020: 215 000€
– Perustettu 2007
– Henkilöstöä 25
– Toimitusjohtaja Sakari Viitanen
– Vastuulla oleva autokanta 7000

Lisätietoja:
– Reetta Kuusikko, 050 312 2629, reetta.kuusikko@fleet.fi
– fleet.fi