Fleet testaa - Citroen Jumpy

Vakavasti otettava vaihtoehto nelivetopakettiautoluokkaan

Pakettiautomarkkinan positiiviset uutuudet ns. tonnikokoluokan autoissa on saaneet loistavan vaihtoehdon, kun puhutaan todellisista arjen työkaluista liiketoiminnan tuotantoautotarpeisiin.

Kuten henkilöautoissa, myös tuotantoautojen osalta, on tärkeä valita oikeat autot,  moottorivaihtoehdot, vetotavat ja rahoitusmallit oikeisiin työtehtäviin. Tällöin voidaan saavuttaa mittavia säästöjä autoilun kokonaiskustannuksiin.

Pääsimme kooajamaan Citroen Jumpy 150 XL 4×4 version, koeajettava automme on varustelultaan seuraavanlainen:

  • Taka-tasauspyörästön lukitus ja +40mm maavaran korotus
  • xenon ajovalot ja Style Pack
  • peruutuskamera 180, navigointi, kosketusnäyttö, pysäköintitutka edessä ja takana,
  • nahkakehäinen monitoimiohjauspyörä, automaattinen ilmastointi
  • umpinainen liukuovi vasemmalla puolelle, vetokoukku sekä asiaan kuuluva varustelu  toimivilla kuormatilan hyllyjärjestelmillä.

Koeajo suoritetaan kaupunkiliikenteessä, maantieajossa sekä vaativissa maasto- / vetotehtävissä. Koeajoauton tasauspyörästön lukitus sekä pohjapanssarointi ja maavaran korotus tuo uusia ulottuvuuksia haasteellisimpiin kohteisiin pääsemiseen.

Mielenkiinnolla odotan, kun autolla pääsee ajamaan ns. työmatkaliikennettä sekä matka-ajoa. Tämän päivän pakettiautot ovatkin erittäin miellyttäviä tien päällä, hyvin henkilöautomaiset ajo-ominaisuudet hyvillä varusteilla luovat positiivisen ajokokemuksen.

Varsinkin näin pimeällä liikuttaessa auton ajovalotekniikka ja se, että istumme korkeammalla kuin henkilöautossa, kohentavat pitkillä matkoilla kuljettajan vireystilaan ja jaksamista. Vastaan tulevien kanssa autoilijoiden ajovalot eivät häikäise niin pahasti, näemme liikenteen paremmin ja pystymme reagoimaan nopeammin vaaratilanteissa.

Koeajokokemus oli loistava, auton moottorin vääntö ja vaihteisto teki koeajosta mieluisan – maantiellä 670km matka taittui vaivattomasti ja muutama ohitustilanne hoitui ripeästi.

Auton eteneminen maastossa oli vaivatonta ja varsinkin tasauspyörästön lukon erilliskytkemismahdollisuus tuo uusia ulottuvuuksia, auto pärjää haasteellisimmisakin paikoissa.

Testasimme autoa myös venetrailerin ja veneen vedossa. Jyrkkä ramppi talviolosuhteissa ei tuottanut ongelmia pidon ja vetokyvyn osalta – paketti nousi hyvin vaivattomasti ja ajo yhdistelmällä oli vaivatonta.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja toteamaan henkilökohtaisesti uutuuden toimivuuden niin maantieajossa kun haastavammissakin paikoissa. Jumpy on tehty ja suunniteltu työntekoon.

Jos haluat itse koeajaa Citroën Jumpyn, jonkin muun auton tai vaikka saada meiltä suunnittelemaasi hintaluokkaan sopivan autoehdotuksen, voit tilata meiltä koeajon maksutta. Pyrimme järjestämään koeajon mahdollisimman lähellä sinulle sopivaa paikkaa (esim. koti tai työpaikka) sinä aikana, kun se sinulle parhaiten sopii.

>Voit tilata Fleetin ilmaisen koeajon täältä.

Jori Paukkonen
asiakkuusjohtaja, partner
jori.paukkonen@fleet.fi
tel. +358 50 5925644