Hyundai Kona electric

Testissä oli Hyundain sähköinen Kona.

Auto on hyvä lisä sähköistyvään automaailmaan. Kona on n. 40 000 euron hinnallaan mielenkiintoinen vaihtoehto, koska tämä on erittäin hankittua hintaluokkaa yritysmaailmassa. Noin 600 euron käyttöetuhinnalla tässä on autoilijalle varsin kustannustehokas vaihtoehto; polttoainekulua ei ole ja sähköllä kulkeminen on erittäin edullista ja ekologista, toki riippuen siitä, kuinka ja missä autoa lataa.

Koeajossa tunnelma oli monessa mielessä pirteä. Auto on rivakka kulkija, sisusta ja ulkoasu ovat kivasti massasta erottuvia. Pientä miinusta melutasosta, sähköllä ajaessa auton ainoa äänimaailma tulee renkaista, joka on aavistuksen korkealla.

Kona, kuten muutkin Hyundai koeajot (olemme testanneet mm. ladattavan Ioniqin), osoittavat, että Hyundai osaa tehdä sähköisiä autoja. Akkukapasiteetti ja kantama ovat tosi hyvin ilmoitettuja vastaavilla tasoilla. Konan kantama 400 kilometriä toteutui testissämme tosi hyvin ja tällä määrällä moni autoilija ajelee viikon ajotarpeen, hintaan ”tosi halvat kilsat”.

Jos haluat kokeilla Hyundaita, laita viestiä niin toteumamme toiveesi. Varaa koeajosi täältä.