Peugeot 508 GT

Ranskalaiset yhdistetään kovin usein ruokaan ja viiniin. Autoista puhuttaessa maine ei ole niin korkealla kuin kulinarismin maailmassa. Tämä koeajo kuitenkin avartaa ajatuksia.

On ehkä aika laajentaa näkemystä ranskalaisista autoista. Koeajamani ”Pösö” oli nimittäin todella hyvä kokemus. Auto on tyylillisesti todella onnistunut, jopa kaunis, mikäli autoista voi näin sanoa. Ajoasento on tällaiselle ”keskimittaiselle ja sopusuhteiselle” loistava. Erityismaininnan annan ratille, sen muotoilulle ja asettelulle. Tämäkin on toki asia, joka saattaa kerätämuitakin näkemyksiä…osa työkavereistani koki tämän nimittäin toisin. Minä sain mahtavan ajoasennon ja pidin alhaalle asetetusta ratista.

Tekniikkaa, mukavuuksia ja tyyliä oli laitettu koeautoon runsaasti ja toki niistä kilahtaa myyjäliikkeen kassaankin – auton kokonaishinta oli reilut 50 000€. Toki varusteluettelo oli todella pitkä. Erinomainen turvavaruste kanssakulkijoita ajatellen oli hämäränäkömittari: auto ”bongasi” kävelijät pimeydestä lämpökameran kaltaisesti.

Peugeotissa oli varusteiden myötä paljon hallintalaitteita, kutsuttakoon niitä vipstaakeiksi. Vipstaakeja oli paljon, minkä vuoksi niihin tottuminen saatikka niiden oppiminen vie oman aikansa. En osaa sanoa onko se plussaa vai miinusta – kysehän on lopunperin varusteiden runsaudesta.  Minä en ainakaan 250 kilometrin ajossani oppinut kaikkea, jopa keskikulutuksen mittaamisessakin oli vähän haastetta. Ajoin talvisilla nopeusrajoituksilla keskikulutuksen vajaa 7,5 litraa – suurin osa moottoritiellä.

Autosta on tulossa hybridiversio tammikuussa, se kyllä kiinnostaisi kovasti. Asettuu kylläkin kovin kilpailtuun hintaluokkaan eli 40 000 – 50 000 € haarukkaan.

Peugeot oli positiivinen kokemus kaikkinensa. Kuten patonki, tuoreena ihan loistavaa. Aina kun autossa on paljon varusteita ja tekniikkaa, sitä ajattelee miten tämä talven pakkasilla Suomessa pelittää? Sama pätee kaikkiin nykyautoihin, oman nykyautoni kääntyvät peilit reistaavat jo miinus yhdessä asteessa ja kyse on massamerkistä.

Yksi kehu vielä, tässä Pösössä oli paras adaptiivinen vakionopeudensäädin mitä olen päässyt kokemaan. Kannattaa kokeilla ja avartaa ajatuksiaan ranskalaisista.

Jos haluat itse koeajaa tämän Peugeotin, jonkin muun auton tai vaikka saada meiltä suunnittelemaasi hintaluokkaan sopivan autoehdotuksen, voit tilata meiltä koeajon maksutta. Pyrimme järjestämään koeajon mahdollisimman lähellä sinulle sopivaa paikkaa (esim. koti tai työpaikka) sinä aikana, kun se sinulle parhaiten sopii.

>Voit tilata Fleetin ilmaisen koeajon täältä.

 

Sakari Viitanen - Fleet InnovationSakari Viitanen
Ajokokemuksiaan jakeleva toimari
sakari.viitanen@fleet.fi
040 821 5900

 

 

 

Haluatko koeajon, lähetä meille koeajo@fleet.fi osoitteeseen toive, mitä autoa haluat koeajaa ja yhteystietosi? Me järjestämme koeajon autoliikkeen kanssa.