Testasimme Toyota Corolla Touring Sports 2,0 hybridin. Eli suomeksi sanottuna itselataavan Toyota Corolla farmarin, jossa on pirteä 2 litrainen moottori.

Auton ensi tunnelma on japanilaisen kevyt, eli positiivisessa mielessä helppo käsiteltävyys ja ajotuntuma. Autossa on tilaa ja peräluukku on iso, tilaa löytyy vaikka lastenvaunuille ja matkustajillakin on hyvät tilat takapenkillä.

Auton äänimaailma on hiljainen, nastarenkaat vähän rapisivat sisälle, mutta moottoriääni oli olematon. Mittaristosta näki koska sähkömoottori lakkasi kuljettamasta ja siirryttiin matkaamaan polttoainevetoisesti. Hybridi-tekniikka toimi pehmeästi, miinuksena toki se, että vain hiljaisissa nopeuksissa ja vauhdin hidastuessa sähköllä oli osuutta liikkumiseen. Keskikulutus reilun 150 kilometrin ajon aikana oli 6,7 litraa, joka on aika lailla normaali bensa-auton kulutus. Kaupunkiajossa sähkövoima vähentää kulutusta, mutta tätä ajoa oli testin aikana kovin vähän.

Hallintalaitteet olivat hyvin esillä ja helppokäyttöisiä, kosketusnäyttö toimi moitteetta.

Toyotasta on vaikea löytää varsinaista moitittavaa, mutta on sanottava myös, että varsinaiset ylistys-sanatkin ovat vähissä, mikä ei välttämättä ole miinusta.  Moitteeton auto monenlaiseen tarpeeseen, hintaluokka ajetulla autolla oli vajaa 40 000€.

Jos haluat itse koeajaa tämän Toyotan, jonkin muun auton tai vaikka saada meiltä suunnittelemaasi hintaluokkaan sopivan autoehdotuksen, voit tilata meiltä koeajon maksutta. Pyrimme järjestämään koeajon mahdollisimman lähellä sinulle sopivaa paikkaa (esim. koti tai työpaikka) sinä aikana, kun se sinulle parhaiten sopii.

>Voit tilata Fleetin ilmaisen koeajon täältä.