Toimarin kynästä: Tuotot irti autoilusta

Suomessa on tapahtumassa suuri leasing-yhtiökauppa. ALD ja LeasePlan ovat kertoneet mahdollisesta yhdistymisestä tämän vuoden aikana. Yrityskauppa vähentää kilpailua huoltoleasing-toiminnassa, kun syntyvän toimijan markkinaosuus on yli 40 %.

Asiakkaan kannalta kilpailun väheneminen on yleensä huono asia, mutta onneksi yhä vaihtoehtoja on. Fleet Innovation on perinteisesti suositellut, että huoltoleasingin (määräaikainen auton vuokraus) sijaan kannattaisi käyttää joustavia ja määräaikasitoutumattomia rahoitus ja sopimusmuotoja (rahoitusleasing tai osamaksu). Näillä rahoitusmallein auto on aina realisoitavissa eikä purkusanktioita muodostu.

Vähän ajetuista autoista on kova kysyntä. Uusien autojen tilausajat ovat pitkiä ja kysynnän sekä tarjonnan välille on muodostunut suuri kuilu. Autosta on tullut kuluerän lisäksi tuottoelementti. Perinteiset huoltoleasing-toimijat puhuvat auton arvoon liittyvästä riskistä ja siitä, että auton omalla riskillä pitäminen on järjetöntä. Toimijat omistavat itse kuitenkin kymmeniä tuhansia autoja, vuokraten niitä asiakkailleen ja tehden samalla huikeita vuosituloksia.

Kysynkin, mikä on auton riski? Se on hyvin marginaalinen tekijä, ja ainakin auton omistavien leasing-yhtiöiden viimeisen kymmenvuotisen tuloshistorian mukaan, omistaminen on varsin kannattavaa.

Me Fleet Innovationissa jatkamme omaa asiakaslähtöistä nuotitustamme. Auton hankinta kannattaa tehdä joustavalla rahoitusleasingilla tai osamaksulla. Auton jälleenmyyntiarvo ei ole riski vaan tuottomahdollisuus. Liiketoiminnan muuttuvissa tilanteissa kannattaa olla sopimusteknisesti aina ”niskan päällä” ja ylimääräisiä kuluja maksaa vuokrien kautta.

Autamme auton tuoton kotiuttamisessa. FleetProfit -nimisen palveluratkaisumme kautta voimme ennalta määritellä luovutettavalle autollenne maksimaalisen arvon jopa 12 kuukautta ennen luovutusaikaa.

Kerromme mielellämme lisää!

Sakari
Fleetin toimari

FleetBike: Hanki pyörä nyt!

Pyörävarastot ovat täynnä, mutta tänäkin keväänä varastot hupenevat vauhdilla. Suosikkimalleja voi joutua odottamaan, ellei ole ajoissa liikkeellä. Jos olet oikeutettu työsuhdepyörään, kannattaa se hankkia heti! Kurkista uudelta videoltamme, miten vaivattomasti saat työsuhdepyörän allesi.

Jos sinulla ei ole pyöräetua, kerromme mielellämme lisää tästä mainiosta edusta! Katso lyhyt video, miksi työsuhdepyörä ja FleetBike on erinomainen, ketterä ja hyvinvointia edistävä henkilöstöetu.

Kysyttävää? Ota yhteyttä FleetBike tiimin Jonnaan tai Mikkoon. Autamme mielellämme!

 

FleetCharge: Latauslaitteisto omaksi ilman piilokuluja ja autosidonnaisuutta

Sähköautojen yleistyminen haastaa arkea: auto on saatava ladattua ketterästi, tehokkaasti ja paikkariippumattomasti. Latauslaitteiston hankkiminen kotiin voi olla hankalaa ja suuri investointi, kun laitteisto sidotaan osaksi auton leasingsopimusta. Ongelman ratkaisuksi kehitimme FleetCharge-palvelun.

FleetCharge on lisäpalvelu, jonka avulla latauslaitteiston saa ostettua kotiin tai kakkosasunnolle autosopimuksesta irrallisena lisäpalveluna. Näin laitteiston saa omaksi edullisesti ja ennakoitavilla kustannuksilla.

– FleetChargen suurin etu on, että autoilija omistaa laitteen, eikä vain vuokraa sitä. Näin laitteisto kestää käyttömäärästä riippuen 2–3 auton ajan, eikä jokaisen uuden auton kohdalla ole tarvetta vaihtaa latauslaitteistoa. Vaikka auto vaihtuisi kesken latauslaitteiston sopimuskauden, tämä ei ole ongelma, kertoo Jarkko Vuorenmaa Fleetiltä.

Palvelu on läpinäkyvä. Sopimuksen solmimishetkellä tiedetään, mitä laite tulee kokonaisuudessaan kustantamaan. Latauslaitteisto on työntekijän palkasta vähennettävä luontaisetu, joka on erinomainen tapa sitouttaa tai palkita työntekijöitä.

– Laitteen hankintakustannukset jakautuvat tasaisesti, eikä kertainvestointi rasita lompakkoa liikaa. Laitteen kustannukset menevät työsuhdeauton lisävarusteena verotukseen ja asennusmaksu on kotitalousvähennettävä kulu, Jarkko selittää.

Kotoa löytyvä latauslaitteisto on ehdoton hankinta, kun matka taittuu sähköautolla. Laitteisto auttaa myös madaltamaan hybridiauton kuluja.

– Hyvän latauslaitteiston avulla auton saa täyteen nopeasti ja tehokkaasti, jolloin hybridiauton ei tarvitse käyttää niin paljon polttoainetta. Latauslaitteisto kotona on ehdoton varsinkin silloin, kun autolla liikutaan paljon. Laitteistolla voi tietenkin ladata myös perheen muut autot, summaa Jarkko.

Kysy lisää FleetChargesta: jarkko.vuorenmaa@fleet.fi

Vielä ehdit: Istuta puu Afrikkaan vastaamalla liikkumiskyselyyn

Haluaisitko istuttaa puun ja edistää ilmaston hyvinvointia? Vastaa kyselyymme liikkumisesta ja istutamme puolestasi puuntaimen. Tutkimme liikkumiseen liittyviä muutoksia ja näkymiä.

Nimettömänä kyselyyn vastaaminen vie vain 5 minuuttia. Auta meitä saavuttamaan tuhannen puun tavoite istuttaa versoja Afrikkaan eroosion esteeksi ja hiilinieluksi.

Vastaa kyselyyn tästä.

 

Plugsurfing-latauspalvelussa ongelmia

Onko Plugsurfing-julkisen latauspaikan maksutägin toiminnassa ollut hankaluutta? Olemme pyrkineet aktiivisesti ratkaisemaan ongelmaa, mutta valitettavasti ongelma on palvelutarjoajan päässä. Pyrimme hakemaan palvelulle vaihtoehtoista tuottajaa.


Alla Plugsurfing Oy:n operatiivisen johtajan, Sofia Diakhatén, kuvaus ongelmaan:

– Pahoittelemme sähköautojen latauspalvelussa viime aikoina esiintyneitä ongelmia. Tapahtumien juurisyy on selvinnyt, ja tämän myötä useampi esiintynyt ongelma on saatu ratkottua. Sähköauton lataus ei kuitenkaan valitettavasti tällä hetkellä onnistu sovelluksen kautta, vaan lataustransaktio tulee toistaiseksi käynnistää RFID-kortin avulla. Tulemme toimittamaan RFID-kortin kaikille niille asiakkaillemme kenellä ei tällaista vielä ole. RFID-kortti on käyttövalmis – tämän ottaminen käyttöön ei edellytä asiakkaalta toimenpiteitä. Ilmoitamme vielä erikseen, kun lataustransaktion käynnistys on jälleen mahdollista sovelluksen kautta.

Turvallisesti talvilomalle!

Ennen talvilomia on erinomainen hetki tarkistaa, että matkat mökille, isovanhemmille ja muualle sujuvat loman aikana sukkelaan:

1. Varmista renkaiden kunto ja ilmanpaineet. Tarvittaessa anna asiantuntijan varmistaa, että renkaiden kunto on hyvä. Jos näin ei ole, vaihda uusi sarja alle ja hyödynnä renkaiden kevätalennukset.
2. Pesu. Auto on hyvä pestä huolella niin sisältä kuin ulkoa. Puhdas auto tuo mukavuutta ja turvallisuutta.
3. Jääskrapa sekä harja autoon ja saataville, pidä näkyvyys kunnossa.
4. Valot, valoautomatiikka ja lasinpyyhkijät kuntoon. Monen auton takavalot eivät pala päiväaikaan vain etuledit loistavat. Suomen voi olla tarpeellista pitää takavalot päällä talviajossa, joten käännä kesäasetusautomatiikka manuaalisesti talvikauteen.
5. Pidä turvavälit ja säästä tuulilasia. Monessa autossa on nastat alla, kiihdytys saattaa laittaa nastat lentoon. Pidä hyvä turvaväli ja varsinkin kiihdytyskaistoilla kannattaa jättää väliä edellä kiihdyttävään autoon.

Saavutat meidät eri kanavien kautta

Arkipäivinä tavoitat meidät kello 9–16 välisenä aikana osoitteesta info@fleet.fi ja puhelimitse 09 6898 8460.


Fleet APP on käytössäsi 24/7 ja se palvelee auton käyttöön liittyvissä asioissa. Sovellus löytyy appikaupastasi hakusanalla ”Fleet Innovation”.

Autojen peltikorjausta ja peltikorjaukseen hinausta saa kumppaniltamme Autoklinikaltanumerosta 020 7737 427.

Jos auton vaihtaminen on ajankohtaista, FleetHelp-tiimimme auttaa mielellään autojen koeajon ja valinnan suhteen, helppo väylä auton vaihtoon on tässä fleet.fi/fleet-koeajopalvelu/