Toimarin kynästä: Sähköä, bensaa, dieseliä… työsuhdepyörä vai auto?

Mikä on nyt oikea valinta hankinnalle? Päivän uutisia lukiessa ei ole ihme, jos iskee valinnan vaikeus. Sähköpulasta puhutaan ja polttoainehinnat ovat katossa.

Isossa kuvassa tahtotila ja tulevaisuuden kuva on kirkas. Autoilu ja liikkuminen sähköistyy, autotehtaat tuottavat sähköistettyjä malleja kiihtyvällä tahdilla ja tavoitteet liikkua aiempaa puhtaammin kasvavat. Autoilu tulee sähköistymään riippumatta lyhyen tähtäimen kirjoittelusta.

Työsuhdeauton ja tuotantoautojen tilaamisessa kannattaa lähteä pitkän aikavälin käyttötarpeesta, koska ajoneuvojen käyttöikä on vuosia eikä kuukausia. Samoin työsuhdepyörällä on pitkä nautintoaika. Kyse ei ole kesäkauden priorisoinnista vaan etua nautitaan ympärivuotisesti.

Fleet Innovationin kautta hankituista työsuhdeautoista sähköistettyjä on jo reippaasti yli puolet. Skoda pitää yhä hankituimpien merkkien kärkeä, mutta kiistatta vuosien etumatka on kaventumassa. Autoedun houkuttelevuus on kasvussa osin sen vuoksi, että autoilun kustannuksien kiinteyttäminen luo turvallisuuden tunnetta liikkumiseen.

Sähköistetyn auton hankintaan on monia perusteita. Auto on kustannustehokkaampi kuin perinteinen polttomoottori. Vaikka sähkön hinta on noussut, silti ajetun kilometrin kustannus on jopa moninkertaisesti edukkaampi kuin bensa- tai dieselmoottorilla. Hybridiauton käyttökulu riippuu ennen kaikkea latausaktiviteetista. Sähköistettyjen autojen jälleenmyyntiarvo on korkeampi kuin perinteisen polttomoottoriauton, tällä on iso vaikutus auton kokonaiskustannuksissa. Lisäksi sähköistetyn työsuhdeauton hankkija saa verotusarvossaan alennusta, sillä vähäpäästöisyyteen kannustetaan myös verotuksen kautta. Käyttökin helpottuu: julkinen latausinfra paranee koko ajan ja maksaminen helpottuu sekä kotilataamislaitteidenkin hintataso tulee jatkuvasti alaspäin.

Sähköistetty auto on oikea valinta jatkossakin, vaikka lyhyellä aikavälillä julkinen keskustelu saattaa tuoda epävarmuutta valintaan.

Työsuhdepyöräily on nykyaikaa ja edun tarjoavien yritysten määrä kasvaa jatkuvasti. Riippumatta sataako vettä, räntää tai lunta, on aina oikea hetki työsuhdepyöräedun ojentamiselle. Veikkaanpa tämän edun löytyvän monen yrityksen joulupaketistakin tänä vuonna.

Ympärivuotinen pyöräily lisääntyy koko ajan, vapaa-ajan liikkumiseen kannattaa kannustaa ja monipuolinen hyötyliikkuminen on kaikin puolin järkevää. Työsuhdepyörä ei ole sidonnainen työmatkalla liikkumiseen vaan mahdollistaja monipuoliseen hyöty- ja vapaa-ajan liikuntaan.

Työsuhdepyöräedun nauttijan kannalta etu on yllättävän monipuolinen. Pyöräedun hyödyntämällä saa itselleen varsin pienellä kuukausikululla uuden pyörän ja pyörän kokonaishinta pysyy edullisena. Työsuhdepyörän voi hankkia perheen yhteiseenkin käyttöön. Harva työsuhde-etu on näin laajalti hyödynnettävissä.

Liikkumisen murros on muuttunut muutokseksi. On fiksua miettiä liikkuminen monipuolisesti. On fiksua liikkua tarpeen mukaisella ratkaisulla. On vastuullista liikkua mahdollisimman ekologisesti. On järkevää miettiä kustannukset pitkällä aikavälillä, eikä lyhyen aikavälin näkymin.

Fleet Innovationin tiimin kautta autamme työnantajaa linjausten ja liikkumisen politiikan rakentamisessa, liikkumisetujen nauttijoita autamme valinnoissa.

Hyvää syksyn jatkoa!

Sakari

Fleetin toimari

Terveisiä FleetHelp-tiimiltä, talvi on ovella!

Talvi tekee tuloaan ja yritysautoilijalle se tarkoittaa auton talvirenkaiden vaihdon lähestymistä. Talvirenkaita on käytettävä 1.11.–31.3., jos sää tai keli sitä edellyttää. Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 3,0 mm. Mikäli talvirenkaasi ovat säilössä kumppaniliikkeissämme, (Vianor, Euromaster tai RengasCenter) huolehtii rengasliike kulutuspintojen riittävyydestä.

Muistathan varata ajoissa ajan renkaiden vaihtoon! Voit varata ajan suoraan renkaitasi säilyttävästä paikasta. Yleisempien rengasliikkeiden yhteystiedot löydät Fleetin mobiiliapista kohdasta ”Renkaanvaihto”. Tallenna paikka, jossa säilytät renkaitasi ja saat esiin puhelinnumeron, johon voit soittaa.

Ps. Mikäli autosi talvirenkaina on kitkarenkaat, kannattaa vaihto suorittaa ajoissa välttääkseni pahimman vaihtoruuhkan.

Sannan terveiset: Asiakkaita kuunnellaan, olemme heitä varten

Meillä on erilaisia asiakkaita, jotka ovat hyötyneet palveluistamme. Kaikkia kysymyksiä emme pysty ratkaisemaan, mutta ulkoistamalla autopolitiikan meille, saat enemmän aikaa ja resurssia tehdä viisaita päätöksiä muilla osa-alueilla.

Lue referenssitarinoistamme täältä, miten olemme ratkaisseet asiakkaidemme haasteita.

Aja millä Ajat – Me hoidamme loput!
Sanna Korte

Vinkki henkilöstön joulupakettiin!

Miten muistaa henkilökuntaa jouluna ja palkita vuoden aikana saavutetuista tuloksista? Verovapaa pyöräetu on erittäin konkreettinen sekä pitkäkestoinen tapa huomioida henkilökuntaa ja tarjoaa kustannussäästöjä niin työnantajalle kuin työntekijälle. Valmiiden prosessiemme avulla saat edun käyttöön yrityksellesi vaivattomasti ja vaatii vain muutaman tunnin aikaasi.

Tarjoamme pyöräedun lanseerauksen yhtiösi tiloissa ilman lisäkustannuksia. Hyvin suunniteltu lanseeraus takaa korkean käyttäjätyytyväisyyden ja samalla pystymme vastaamaan henkilökunnan mahdollisiin kysymyksiin. Me huolehdimme pyöräedun käyttöönoton eri vaiheista ja palvelusta kokonaisuutena.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja jätä yhteydenottopyyntö!

Tilaa "lataustägi" helpottamaan sähköistetyn auton lataamista

Kauttamme saa julkisille sähkönlatauspisteille Shell Recharge -lataustägin. Lataustägi on tarkoitettu vapaan autoedun omaaville ja sillä voi ladata työsuhdeautoa yli 3 200 pisteessä ympäri Suomen. Tägin ylläpitopalvelu on 6 euroa kuukaudessa.

Lataaminen lataustägillä on todella helppoa. Lataa Shell Recharge -appi puhelimesi appikaupasta ja luo tunnukset omilla tiedoillasi. Tämän jälkeen voit liittää alla olevasta linkistä tilaamasi ja postissa saapuneen RFID-lätkän numeron sovellukseen. Laskutuskohdassa ja maksutavoissa ei tarvitse lisätä omia kortteja appiin, lätkän tiedot riittävät. Latauslätkä toimii myös ilman applikaatiota ja tunnuksia, mutta käytössä olevat laitteet ja hinnoittelu näkyvät vain applikaatiosovelluksessa.

Lataustägi ei kysy pin-koodia toimiakseen, joten turvallisuussyistä pyydämme teitä täyttämään viestin lopussa olevan linkin kautta haluamasi toimitusosoitteen, mihin lataustägisi toivot postitettavan. Linkki osoitekyselyyn.

Latausterveisin, Fleetin asiakaspalvelutiimi

Monikanavaista asiakaspalvelua kellon ympäri

Meillä Fleet Innovationin asiakkaana voit asioida monikanavaisesti vaivattomasti ajasta ja paikasta riippumatta, vuorokauden ympäri.

Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen info@fleet.fi tai soittaa numeroon 09 6898 8460, joka arkipäivä klo 9–16. Pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan viesteihin yhden arkipäivän kuluessa. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu, mikäli olet meihin yhteydessä puhelimella emmekä pääse juuri vastaamaan. Huomioithan, että tällä hetkellä ensivasteaikamme infoon saapuneisiin sähköpostiviesteihin on 48 h.

Fleet APP on myös käytössäsi 24/7 ja se palvelee auton käyttöön liittyvissä asioissa. Sovellus löytyy appikaupastasi hakusanalla ”Fleet Innovation”.

Vahingon sattuessa tien päällä, ensisijaisesti sinua palvelee oman automerkin tiepalvelu ja saat hinauksen nopeasti lähimpään huoltoliikkeeseen. Tästä näet puhelinnumerot ja ohjeistusta, miten toimia vahinkotilanteessa: Sattuiko vahinko? – Fleet Innovation

Uusien autojen toimitusaikojen ollessa pitkiä, kannattaa uuden auton hankintaan ryhtyä ajoissa. FleetHelp-tiimimme auttaa mielellään autojen koeajon ja valinnan suhteen. Erityisesti ruuhka-aikoina helpoin väylä auton vaihtoon on koeajo-palvelumme. Saat lomakkeen täyttämisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vastaanottokuittauksen ja voit tarpeen mukaan olla uudelleenkin yhteydessä vastaanottokuittauksen avulla.

Käytössämme olevat asiakaspalvelun sähköpostit:

Asiakaspalvelu
Työsuhdepolkupyörät
Työsuhdeautojen hankinta
Laskutus