Testissäni BMW:n X5 45 e hybrid. Auto on panssarivaunun kokoinen, mutta ei oloinen.

Teknisesti auto on saanut paljon uutta, vaikka ulkoinen muutos on paljolti keskittynyt edessä olevien ”munuaisten” kasvuun. Tekniikan puolella auto edustaakin kärkeä, tonneja painavaa autoa kuljettaa uuden tekniikan hybrid-tekniikka. Positiivista on, että tällä voi ajaa ekologisestikin, kunhan lataa aktiivisesti. Täydellä latingilla ja optimaalisissa olosuhteissa auton sähkökantama on jopa 90 kilometriä, itselläni huhtikuisissa talvikeleistä huolimatta auton kantama oli yli 60 kilometriä. Lisäksi autossa ovat kaikki mahdolliset tekniset vimpaimet, mitä noin 100 000 euron hintaan tuleekin kuulua.

Monen työsuhdeautoilijan märkä uni tämä on, jos nyt näin saa muotoilla. Mutta onneksi työsuhdeautoilija ei jää yksin. Verottajan avustusta tähän autoedun autoilijalle kohdentuu ja korkeahkosta hankintahinnasta huolimatta autoedun arvo pyörii ”vain” 1400 € tasolla, riippuen varusteista. BMX:n leasing-maksu tai osamaksu jää aika maltilliseksi, koska jälleenmyyntiarvo vähäpäästöiselle ”bemmille” on hyvä.

Auto sopii tarpeeseen kuin tarpeeseen, mutta Eiraan en tätä hankkisi. Auto on parhaimmillaan kaupunkien ulkopuolella. Tällaisen hankkijalla kysymys ei ole pelkästä egosta vaan myös mukavuudesta. Auto on tosi hyvä ajaa ja moitittavaa saa hakea. Ainut miinus, jonka keksin on, että valtava koko voi olla haastava parkkipaikoilla ja keskustoissa. Tämä auto on aiheellisestikin sikaparkissa, se ei mahdu yhteen ruutuun ja jos mahtuu, kertyy naarmuja…

Pienet ja suuret liikkumisen tarpeet

Kuvan pienellä scuutilla oli kokoansa suurempi rooli testissä. Fleet Innovationin kautta saa liikkumisen ratkaisuja pienistä suuriin. Itse olen päätynyt niin FleetBike-työsuhdepyöräilijäksi kuin scuuttaajaksi. Harva liikkumisen ratkaisu tuo niin hyvää mieltä kuin scuuttaaminen tai pyöräily. Autoetukin minulla on, jota ladataan FleetChargen avulla.

Nyt kannattaa miettiä avoimin silmin omia liikkumisen malleja. Me autamme niin liikkumisen käytänteiden pohdinnassa kuin ratkaisuissa.

Aika hankkia uusi auto? Autamme sinua koeajojen sopimisessa: https://fleet.fi/fleet-koeajopalvelu/

Kerro toiveitasi ja me teemme suosituksen koeajattavista autoista. Kumppaniliike toimittaa kiinnostavat autot koeajettavaksesi.