Toimarilla on asiaa: pyöräilystä, kasvusta ja kavereista
Työsuhdepyörä on laittanut minutkin liikkeelle. Hankin viime vuonna pyörän, itse asiassa kaksikin, koska ensimmäinen varastettiin. Se tuli jätettyä ”tuopillisen ajaksi” parkkiin. Sen siliän tien FleetBike nro 1 lähti uudelle käyttäjälle, vaikka pyörä oli rungosta lukittu viralliseen pyörätelineeseen. Tämä varoituksen sanana, ÄLÄ JÄTÄ ARVOKASTA SÄHKÖPYÖRÄÄ lukitsematta sitä rungosta kiinni. Moni vakuutusyhtiö edellyttää runkolukitusta osana korvausehtoa, myös taloyhtiöiden pyörävarastoissa. Toinen osa vakuutusehtoa on, että murron jäljet tulee osoittaa, jos pyörä on yleisessä varastotilassa lukittuna.
Pienen etsinnän jälkeen sain uuden pyörän varastetun tilalle ja nyt on kilometrejä työsuhdepyörillä takana yhteensä 4500 km. Mielestäni ei yhtään huono saldo, kun ottaa huomioon, että edellisten parinkymmenen vuoden aikana en ajanut pyörällä käytännössä yhtään.
”Toimari testaa” palstalla on usein testissä ollut autoja. Tällä kertaa testailin erilaisia pyöriä. En mene merkkeihin enkä malleihin, koska pyörä on aika yksilöllinen laite valita. Pyörän valinnassa ja siinä, mikä toimii kellekin, pitää ottaa huomioon kroppa, käyttötarve ja aste. Minä, mielestäni keski-ikäinen, pituinen ja sopusuhtaisen kropan omaava olen valinnut itselleni sopivan pyörän, joka on medium kokoa oleva sähköistetty maastopyörä, metallisin lokarivarustein, tarakalla ja etu- sekä takavaloin varusteltu. Sinulle voi sopia ihan erilainen, joten en tee suosituksia. Kroppani koosta voi minulla ja jollain toisella olla eri näkemyksiä, joten senkään puitteissa ei voi mennä pyöräsuosituksia jakelemaan.
Polkupyörää valittaessa kannattaa miettiä, paljonko ajat, missä pääsääntöisesti ajat, onko kyse harrastuksesta vai työmatkasta, tuleeko kyytiin lapsia tai muuta kuormaa, onko pimeäajoa, mitä puet päällesi ja kuinka kiire ajellessa on… ja niin edespäin. Eli kovin erilaista on valinta ja testi, kuin esimerkiksi autoa valittaessa. Auton valinnassa kun ei ole tarpeen miettiä, millainen takapuoli kuskilla on.
Pyörän hintaan vaikuttaa monikin tekijä, varon tässäkin sanojani. Mutta sanottakoon, että hinta ja laatu menee hyvin käsi kädessä. Parilla tonnilla saa varsin hyvän sähköistetyn menopelin arkikäyttöön. Moni harrastaja ja asiaan vihkiytynyt sijoittaa pyöräänsä melkein pienen auton verran. Omani maksoi vajaan 4000 euroa kaikkine varusteineen. Sain vähän tingattua ja se meni FleetBike-sopimuksen mukaan suoraan omaksi edukseni ja vähensi sopimuskuukausia.
Jos ajaa asfaltilla, on kapeat renkaat paremmat. Sen sijaan hiekkateillä tai maastossa on melkein pakko olla leveämpää kumia alla eikä maavarakaan ole pahitteeksi. Jos päättää mennä keskuspuiston kivikkopoluille tai oikeasti maastoon, tullaan siihen, että takajousituskin voisi olla paikallaan, useissa pyörissä etujousitus on jo vakiona. Minulle riittää etujousitus, en itse asiassa pidä takajousituksesta.
Lokaritkin jakavat mielipiteitä. Itse en suostu ottamaan fillaria, jossa ei ole lokareita, vähintään roiskeläppä tulee olla. Kuten jo tekstin ensikappaleesta esille paistaa, ajan kyllä ihan liikunnallisessakin mielessä, mutta joskus on kiva poiketa kesäterassille. Ei ole kiva ajella, jos joutuu pelkäämään kuran roiskumista. Ajoi sitten maastossa tai kaupungissa.
Ajoasento on ehkä tärkein valintakriteeri. Pyörä kannattaa testata ennen hankintapäätöstä. Tällainen keskimittainen ja sopusuhtainen, kuten minä, ei pidä siitä runkokoko on liian suuri ja joutuu kurottelemaan maahan, en myöskään halua olla kumarassa ajoasennossa. En osaa paremmin muotoilla, mutta asennon pitää olla sopiva ja sen voi todeta vain istumalla pyörän päälle. Kahvojen tulee osua sopivasti hanskaan ja perstuntuman tulee olla sopiva, ei kova eikä liian pehmeä vaan sopiva.
En tiedä oliko tästä nyt apuja, mutta jos nyt tiivistäisin: pyöräily on superkivaa. Siihen voi hurahtaa ja parhain fillari löytyy vain kokeilemalla. Asiantunteva liike auttaa valinnassa ja palvelu sekä näkyy, että tuntuu.
Meidän FleetBike tiimi palvelee. Jos työnantajasi on ojentanut sinulle pyöräedun, ole mahdollisimman ajoissa liikkeellä ja jätä vähän peliaikaa ja tilaa kompromisseille. Pyöristä on kova kysyntä, mutta kompromissien kera sinullekin löytyy sopiva. Hankintaprosessi kestää useamman päivän, mutta lopputulos palkitsee.
Löydettyäsi toiveidesi pyörän, lähetä hankintalupapyyntö tiimillemme, käsittelemme sen noin kahdessa vuorokaudessa. On ihan selvää, että sesongin ollessa kuumimmillaan on ajoin haastetta pitää kaikista palveluajoista kiinni, mutta parhaamme teemme.
FleetBike-pyörän saat hankkia ihan mistä tahansa liikkeestä, mistä päin Suomea tahansa ja sinulle sopivan merkin ja mallin. Fleet Innovation ei ota pyörän hankinnasta katetta välistä. Jos sinä onnistut tinkaamaan ostohetkellä, on se suoraan sinun omaksi eduksesi. Kannattaa huomioida, että pyöräliikkeitä on satoja, ihan kaikki eivät tunne Fleetin tapaa toimia, mutta teemme parhaamme, että palvelukokemus on kokonaisuutena sujuvaa. Pyöräliike luovuttaa pyörän vasta, kun ”paperityöt” on tehty. Moni liike haluaa jopa rahat tililleen ennen luovutusta, se ei kuulu meidän FleetBiken ”protokollaan”, mutta emme voi pakottaa itsenäistä pyöräliikettä noudattamaan meidän toiveitamme. Kaikkinensa, uuden työsuhdepyörän alle saaminen kestää parista päivästä pariin viikkoon. Kestosta riippumatta, lopputulos palkitsee, pyöräily on tosi kivaa, oli kyse hyötyliikunnasta, vapaa-ajan liikkumisesta tai molemmista.
FleetBike-pyörän saat sopimuksen päätteeksi lunastaa superedullisesti, joten käytä sitä kuin omaasi.
Hyvää alkanutta kesän aikaa!
Sakari
Pyöräilevä toimari
Vinkkaa työsuhdepyörästä kollegalle, istutat puun!
Oletko jo hankkinut oman FleetBike-pyöräsi? Hienoa, toivottavasti aurinko ja pyöräretket ovat tuoneet liikkumisen iloa niin töihin kuin vapaa-aikaan. Nyt kun pyöriä vielä riittää, on täydellinen hetki vinkata myös työkaverille työnantajanne tarjoamasta edusta.
Teet samalla pienen ilmastoteon: istutamme jokaisesta vinkkauksesta yhden puun Afrikkaan torjumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.
Vinkkaaminen on helppoa. Mene tästä vinkkauslomakkeeseen ja jätä kollegasi sähköpostiosoite. Me teemme lopun!
Aurinkoisia pyörähetkiä toivottaa,
FleetBike-tiimi
Toimarin viitastelua: kasvua ja kavereita
Tänä kuluvana vuonna 2022 Fleet Innovation on kasvanut vauhdilla. Autokantamme ja FleetBike-työsuhdepyöräkanta on kasvavat vauhdilla. On ollut upea huomata, että palveluillemme on kysyntää ja suositteluakin tapahtuu. Meillä on lupaus asiakkaan etu aina ensiksi, tämä ohjaa kaikkea toimintaamme.
Kasvu tuo myös haasteita, hetkittäin on ollut haasteita pitää huoli nopeudesta ja palveluajoista, mutta teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että mm. pyöräsesongin ollessa kuumimmillaan saisimme palveltua asiakkaat luvatussa ajassa. Näin ei ole aina onnistunut, anteeksi tästä. Palvelulupauksemme mukaan vasteaika on 2 arkivuorokautta, olemme paraikaa luvussa 3 vuorokautta. Lisärekrytoinnein ja ylitöin pyrimme kirimään vasteajan kiinni.
Olemme tänäkin vuonna rekrytoineet asiakkaitamme varten, henkilöstömäärämme alkaa lähestyä 40:n rajaa. Vain aidosti hyvinvoiva ja yhteen hiileen puhaltava henkilöstö voi mahdollistaa hyvän asiakaskokemuksen.
Tuoreen henkilöstökyselymme mukaan meillä on hyvä tsemppi päällä. Arvosanoin 1–6 mitattuna kaikkien parinkymmenen kysymyksen keskiarvosana on 4,9. Eniten kehitettävää on kasvun(kin) oireena olevassa työmäärässä, jossa jäimme 3,7 tasolle, eli työtä on paikoin ja hetkittäin liikaa. Toisaalta työkaverit ja yhteinen tekeminen on kannustavaa arvosanan 5,7 mukaan.
Toimari testaa: Mercedes-Benz EQB – A luokan B-sarjalainen
Yleensä yritän olla neutraali, mutta pakko sanoa, olen moninkertainen mersukuski vaikka paraikaa työsuhdeautoni onkin eri merkkinen. Joten tämä mersuiluni vaikuttaa vähän kokeiluuni, odotukset on korkealla ja pisteytys lähtökohtaisesti lähtee korkealta.
Mersukuskina olen puolueellinen, mutta toisaalta en löydä ylisanoja. EQB on normaali Mersu ilman ”wau” elämyksiä. Kokonaisvaltaista laatua, ei moitittavaa.
Käy lukemassa koko testausraportti tästä.
Kesä saa pyörävarkaat liikkeelle, muistuttaa vakuutusyhtiö
FleetBike-pyörien päävakuuttaja on vakuutusyhtiö If. Myös Fennia vakuuttaa pyöriä, mutta kahden vakuuttajan ehdoissa ei ole mainittavia eroja.
Ifin asiantuntijatiimi korostaa, että pyörien kysyntä myös ”harmailla markkinoilla” on kovaa. Sen vuoksi kannattaa varmistaa, että pyörä on aina rungosta lukittuna, myös taloyhtiön pyörävarastoissa. Ifin edustaja alleviivaakin seuraavia asioita:
1.Korvattava varkaus edellyttää sitä, että pyörä on kiinnitetty pyörätelineeseen tai muuhun kiinteään rakenteeseen kunnollisella lukolla. Tämä pätee myös asunto-osakeyhtiöiden yleisissä varastotiloissa tapahtuvassa säilytyksessä.
2. Esimerkiksi omakotitalossa, eli ei yleisessä käytössä omassa irtainvarastossa tai erillisessä omassa käytössä olevassa tilassa ei runkolukitusta edellytetä, mutta pyörän ja ulko-oven tulee olla lukittuna ja selkeät murron jäljet tulee osoittaa.
Varkauden tapahduttua tulee aina tehdä poliisille rikosilmoitus, jonka voi tehdä myös netissä. Rikosilmoituksen teko on osa vakuutuskorvausprosessia.
Saavutat meidät eri kanavien kautta
Fleet APP on käytössäsi 24/7 ja se palvelee auton käyttöön liittyvissä asioissa. Sovellus löytyy appikaupastasi hakusanalla ”Fleet Innovation”.
Autojen peltikorjausta ja peltikorjaukseen hinausta saa kumppaniltamme Autoklinikaltanumerosta 020 7737 427.
Jos auton vaihtaminen on ajankohtaista, FleetHelp-tiimimme auttaa mielellään autojen koeajon ja valinnan suhteen, helppo väylä auton vaihtoon on tässä.