Sakari virallinen

Alkuun saatesanoina aasinsiltaa. Toki mutkia olen vähän suoristanut… Antaisitko työsuhdeasunnon etuna henkilöstölle, jos asunto tuntuisi tarpeelliselta lisäedulta osana palkkausta? Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Kuitenkin, edulle on ehdot: ”vuokraaja sitoutuu neljäksi vuodeksi, ei muutos- tai purkuoikeutta vaikka tilanne sitä vaatisi”.

Edellä kuvatuin ehdoin en ehkä antaisi kyseistä etua. Miksi toinen suuri työsuhde-etu hankitaan määräaikaan sitoutumalla ja velvoittavasti ? Tarkoitan tietenkin autoa.

Työsuhdeauton hankinnassa meillä on onneksi vaihtoehtoja. Joustavuus ja kustannushyöty ovat saatavissa sinällään hyvään etuun. Tässä neljä esimerkkiä ratkaisuiksi:

1) Tehdään päätös: luovutaan määräaikaisista ja velvoittavista autojen huoltoleasing-sopimuksista. Asuntomaailman esimerkkiin palaten → Ei tehdä määräaikaista vuokrasopimusta.

2) Vaaditaan joustavuutta: valitaan työsuhdeauton rahoitusmuodoksi rahoitusleasing tai osamaksu. Kuten asuntomarkkinoilla → Vuokrataan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella ilman mitään sitoumuksia käytöstä tai ajasta.

3) Edellytetään reiluutta: maksetaan kokonaishinnan sijaan vain toteutuneet autoilun kulut. Asuntoesimerkkiin palaten → vuokraan ei sisälly vesi, sähkö, vakuutukset, siivous… Maksetaan nettona ja käytön mukaan.

4) Helppoa ja vaivatonta. Fleet innovation tekee puolestasi kaikki autoiluun liittyvät työt ja raportoinnit, käytit sitten mitä tahansa rahoitusmuotoa. Lisäksi saat kustannus- ja sopimusedut yrityksellesi.

Fleet Innovationilla on pian 6000 yritysautoa vastuullaan. Kasvamme kovaa vauhtia. Kiitos tästä valveilla oleville yrityspäättäjille, jotka ovat päättäneet, että on aika toimia ja kerätä helpot edut yritykselle ja auton käyttäjälle. Lisäksi kiitos pitkäaikaisille asiakkaillemme, joita olemme saaneet auttaa autoilun asioissa jo vuosia.