Kuulun siihen koulukuntaan, joka on kasvatettu ajattelemaan, että hyvä ja halpa ei kuulu samaan pakettiin.

Siitä huolimatta olen saanut useasti havaita, että kalliskaan ei aina ole paras. Itse asiassa kalliisiin raameihin saatetaan paketoida ihan yhtä huonoa kuin se halpa versio, jota ostaessa odotuksetkaan eivät ole korkealla.

Moni uusi innovaatio, tuote- tai palveluidea saa lentonsa onneksi juuri siitä, että asiakas yllätetään positiivisesti. Tekemällä asiat vähän toisin ja edukkaammin hyödyt yllättävät ostajan positiivisesti, mikä ei valitettavasti aina ole asian laita perinteisen huoltoleasingin tapauksessa.

Siksi Fleet on aina haastanut perinteistä huoltoleasing-ratkaisun järkevyyttä, se on mielestämme joustamaton ja kallis ratkaisu. Kauttamme saa paremman lopputuloksen rakennettua joustavammin ja kustannustehokkaammin, mutta avoimesti kerrotulla kulukokonaisuudella, kustannustehokkaasti, joustavasti  ja helposti. Nyt myös autoilun ja liikkumisen saralla on menossa tämä ”uudelleenpaketointi”. Automerkkien on pakko tehdä asiat uudella tavalla. Ennen vanhaan alhaiset päästöt saatiin mitattua kärjistäen alamäkeen vapaalla ajellen. Näin syntyi ekologisia autoja ainakin paperilla.

Nyt uuden WLTP-mittausstandardin myötä tämä kikkailu on ohi ja autojen päästöt mitataan realistisissa olosuhteissa. Tämä metodiikan muutos on sotkenut koko autokaupan tällä hetkellä, mutta on jälleen kerran osoitus siitä, että vääränlainen luovuus tulee tiensä päähän jossain vaiheessa.

Yrityksien käyttämät autopolitiikat ovat myös tätä myötä vanhentuneet. Entiset CO2-päästöt eivät enää ole kurantteja.  Toki autopolitiikka on paljon muutakin kuin CO2-päästöjä, itse asiassa autopolitiikka on mitä viestit autoillasi, millaiset käytänteet rakennetaan auton käyttäjille, mikä on rahoitusmuoto, miten minimoit yrityksesi taloudellisen haitan autoilusta.

Lupaan, että Fleet innovation pystyy leikkaamaan yrityksesi autoilun kuluja 5-15%, samaan aikaan käyttäjätyytyväisyys paranee, yrityksesi arvot näkyvät (positiivisesti) ulospäin ja toiminnan helppous tulee mansikkana kakun päälle.

Saatat kysyä, että onko 5-15% autoilun kuluista vaivan väärti? Minun matematiikan opettajani opetti, että säästetty euro sujahtaa suoraan viivan alle ja hankittu euro sisältää aina kulujakin. Koska tämän säästön hankkimisen kohdalla  on kyse on pienestä työstä sinun osaltasi (me teemme päätyön puolestasi), väittäisin, että se on vaivan väärti.

Meillä on 5000 auton kanta vastuullamme, yli 10 vuoden kokemus ja kultainen sääntö toiminnassamme. Kultainen sääntö on, että AINA asiakkaan etu ensiksi. Vaikka meidänkin tahtotila on tehdä tulosta, teemme sen kultaisen sääntömme kautta. Emme siis myy ja tuputa sinulle tuotetta tai systeemiä. Sinun yrityksesi edut ensiksi, sitten vasta Fleetin vuoro. Anna meidän myydä sinullekin, tiedät millä logiikalla myyntimme teemme.

Autopolitiikat päivitykseen, nyt!

Tee se lähettämällä meille viesti täältä.