Fleet testaa - DS 7

Siis mikä? Luit ihan oikein DS7. Löytyy myymälästä kehäkolmosen laidalta Petikosta.

Sain kutsun auton koeajoon, nimelläni varustettu parkkipaikka odotti DS Storen pihalla. Kokemus alkoi varsin mukavasti ja koin olevani odotettu vieras. Sisään myymälään, tai siis storeen astuessani oli kuin Petikko olisi muuttunut ranskalaiseksi boutiqueksi. Upea myymälä, ei kun siis store! Musiikki, tuoksut (siis kyllä, ihan oikeasti parfymoitu…) ja sisustus sekä hienosti valaistut autot yhdessä saivat fiiliksen ihan toiseksi mihin on autokaupassa tottunut. Kaukana oli kumin tuoksu ja pahvimukit, tilalla posliinikupit ja jonkun yvessaintlaurentin tuoksut.

Palataanpas koeajoon…DS7 Crossback on tyylikäs ranskatar. Ulkoa ja sisältä niin erilainen kokonaisuus, johon on tottunut. Yksityiskohdat tarkasti harkitut ja hurja määrä erilaista nippeliä ja nappelia hyvässä ja pahassa. Alkuun vähän vaati opiskelua, että pääsi erilaisten toimintojen kanssa sinuiksi, mutta totuttelun jälkeen alkoi sujua. Väkisinkin mieleen hiipi, mitenkähän tämä kaikki kestää? Etuvalojen saattovalo järjesti melkoisen valoshow:n syttyessään ja sisätiloissa oli kääntyvää kelloa ja vaikka mitä vipstaakia tuomassa vau elämystä.

Ajotuntuma oli ok, jotain siinä vähän olisi kaivannut lisää, mutta en pysty sanomaan mitä.  Kulutus asettui 1,6 litraisessa bensamoottorissa 7 litran haminoille, tehoa oli 220 heppaa, joka kyllä riitti. Ottaen huomioon tehot, oli kulutus varsin maltillinen. Toki en ajanut kaupungissa vaan moottoritiellä ja maantiellä pääosin.

Ehkä ajotuntumassa se kaivattu ”jotain” olisi ollut tuttuus. Samaan aikaan kun auto on upeasti erilainen, niin se teki lyhyen ajosuoritteen vähän liian suorituskeskeiseksi. Koska toimintoja oli tosi paljon ja peruskäyttötapa oli vähän erilainen kuin mihin olin tottunut, niin tuoreena DS7-kuljettajana minun piti miettiä eri toimintojen suhteen liikaa.

Auto oli ranskalaiseksi tosi ranskalainen. Jotenkin niin tyyli ja fiilis edellä tehty. Saman sai kokea DS storessa, jossa palvelu oli kertakaikkisen upea. Minua palvellut alan ammattilainen oli asenteeltaan selvästi paljon enemmän kuin vain autoa myymässä, hän oli luomassa palvelukokemusta. Tästä saisi ottaa moni mallia!

DS7 auto on täysin uusi ihme maantiellä. Suomeen lanseeraus on vastikään tehty ja kaduille niitä ei ole ehtinyt vielä alkukeväästä kuin kymmenkunta, eipä ihme, että parkkipaikalla auto keräsikin katseita. Oma ajokokemus oli vähän ristiriitainen, mutta positiivisesti erilainen maku jäi. Mallisto laajenee merkittävästi lähiaikoina ja luvassa on myös hybridi-versio. Hinnaltaan koeajamani DS7 asettuu 45 000 euron kantturoille ostajan valinnoista riippuen.

Jos haluat itse koeajaa DS7:n, jonkin muun auton tai vaikka saada meiltä suunnittelemaasi hintaluokkaan sopivan autoehdotuksen, voit tilata meiltä koeajon maksutta. Pyrimme järjestämään koeajon mahdollisimman lähellä sinulle sopivaa paikkaa (esim. koti tai työpaikka) sinä aikana, kun se sinulle parhaiten sopii.

>Voit tilata Fleetin ilmaisen koeajon täältä.

 

Sakari Viitanen - Fleet InnovationSakari Viitanen
Ajokokemuksiaan jakeleva toimari
sakari.viitanen@fleet.fi
040 821 5900