Nyt oli munuaiset paikallaan, Bemarin uusi lippulaiva päätyi käsiini Laakkosen Riina Harjunpään aktiivisuuden pohjalta. Ok, eipä tarvinnut paljoa houkutella…

Auto, jossa kaikki on kohdillaan. Joskin hintalapun ollessa herkkuineen 170 000€ tietämillä, tulee kaiken ollakin viimeisen päälle suunniteltuna. Allani olleen auton lähtöhinta pyörii 120 000 tietämillä, mutta herkkuja veroineen päälle oli isketty runsaasti aina kristallista vaihdekeppiä myöden.

Kiistatta jokainen yksityiskohta oli pohdittu ja niin kuljettajaa kuin kyydittäviä oli ajateltu. Lasteni kommentti oli paljon puhuva, ”myydään talo ja ostetaan tää”, kolme istuinriviä, lasikatto, upea sisustus ja äänentoisto kaikkinensa puraisi myös perheen pikkuväkeen.

Ajeluni PK-seudulta Hämeeseen ja takaisin tuotti keskikulutuksen 8,5l sadalla. Autoon on valittavissa vain diesel kone, joka kieltämättä istui tähän erinomaisesti. Tässä on auto, jota ilman ”murinaa” olisi vähän vaikea ajatella.

Moottoritie ajossa auto oli erinomainen, pienemmillä teillä lipui mahtavasti, kaupunkiin en tätä oikein istuttaisi. Auton koko on valtava ja parkkeeraus tuotti vähän harmaita hiuksia jo perus kookaupan parkkiksella.

Auto soveltuu suurperheelle, edustusautoksi tai muuten vain tuhdimmalle lompakolle loistavasti. En oikein osaa kilpailijaa mainita, koska tämän luokan autot ovat kaikki upeita, mutta silti niin erilaisia luonteeltaan.

Auton varustetaso oli niin hurja, etten niitä edes yritä luetella tai tiivistää, tässä on kaikki varusteet ja vähän päälle…

Minulle auton kokeilu oli extremeä, koska näin arvokas auto ei mahdu ajatuksiini, mutta työn puolesta helppo suositella kelle tahansa, jonka ei tarvitse hintalappua murehtia.

Miinuksena on sanottava, että mielestäni päästöjä tulee tämänkin auton käytössä pohtia. BMW ei ole vielä antanut suositusta käyttää jätepohjaista dieseliä, joskin suora kieltokin puuttuu. Toivottavasti sellainen ”lupa” tulisi.

Upea kokemus!

 

Sakari Viitanen

Sakari Viitanen
Toimari
Fleet Innovation Oy