Automaailma kehittyy, haluamme auttaa autoilijoita päätöksenteossa tekemällä tutuksi uuden tekniikan autoja. Varoituksen sana, sisältää tuotesijoittelua, mutta ihan vilpittömässä mielessä. Nyt siis vuorossa Volvo, jatkossa joku muu…

Plug in hybrid – Siis ladattava sähköauto, jossa on akun rinnalla polttomoottori, tai sitten toisinpäin. Se kulkee bensan ohella sähköllä akun latauksen verran, yleensä noin 30-40 kilometriä…

Lainasin Biliasta hienon Volvon, pyyntöni oli ”lainaksi hybrid, kiitos” ja alleni sain todella upean maasturin, joka oli varusteltu mittavasti. En ollut uuden mallin Volvoja ajellut, aikanaan diesel- moottorilla varustettu pieni V40-malli on viimeksi ollut allani.
Aika on tehnyt tehtäviään. Lainaksi saamani auto oli todella kaukana entisajan panssarivaunu-käsitteestä, joita Volvoihin on liitetty. Skandinaaviseen makuun menevä ja mukava ajaa korkealta, ripeä liikkeissään.

Heti ensi alkuun iski into ja kokeilunhalu, sähköä on alla, joten kuinka ripeät liikkeet ja kuinka pitkällä sillä pääsee? Nilkka suorana polkien ei pitkälle, sen sai jo kotimatkalla kokea. Matka Kaivokselasta kohti Hämettä jatkui aika pian bensalla ja kulutuskin näytti kovalta, äkkiä oltiin lähes 9 litran tuntumassa.

Kotona lataus normaali pistokkeesta sai akun täyteen yön aikana (ilmeisesti noin 6 tuntia), aamulla uusi matka päiväkodin kautta Espooseen. Tyttäreni piti kattoikkunasta ja autosta muutenkin. Lähdin siis täydellä akulla ja maltillisella kaasulla liikkeelle, Hattulasta Riihimäelle asti pääsi 3,7 litran kulutuksella, Hyvinkäälle 4,8 litralla. Tosi maltillinen kulutus isolle autolle, jos matka jäisi tähän ja voisi asettua latauspistokkeen ääreen, olisi tosi edukasta kulkua isolla autolla. Ajoin moottoritiellä tarkasti nopeusrajoituksien mukaan, kahvipysäkki Roosassa oli  ainoa poikkeama reitiltä. Keimolassa olin 6,0 litran keskikulutuksella ja tästä kehäykkösen kautta töihin Otaniemen maaliin 6,1 litraa koko matkan kulutus.

Puhutaan WLTP -luvuissa ja mainoslauseissa mitä vain, käytännön kokemuksella voin sanoa, että pessimistisesti odotin paljon suurempia lukuja. Toteutunut kulutus 6,1 litraa 120 kilometrin matkalla isolle autolle on varsin maltillinen, jopa vähän.

Yleisesti puhutaan, että hybridi ei ole oikea väline pitkälle matkalle. Pakko sanoa, että kokemus Volvolla ajamisen myötä vähän muutti mieltä. Upea auto ajaa, matkantekijän auto, lisäksi kulutus on aika paljolti ratin ja penkin välistä kiinni.  Jos olisin painanut nilkka suorana ja mutkia suoriksi, olisi kulutus noussut helpolla aikaisemman päivän 8-9 litran tasolle. Itsekin yleensä paineet korkealla ja vasenta kaistaa käyttäen säästän viisi minuuttisen , mutta tämä rauhallisesti ja ekologisesti ajelu oli varsin miellyttävä ajokokemus, Volvon lisäksi.

Hinnallisesti aika arvokas auto, mutta niinhän nämä isot yleensäkin on…

Jos haluat itse koeajaa Volvo XC60 T8 hybridin, jonkin muun auton tai vaikka saada meiltä suunnittelemaasi hintaluokkaan sopivan autoehdotuksen, voit tilata meiltä koeajon maksutta. Pyrimme järjestämään koeajon mahdollisimman lähellä sinulle sopivaa paikkaa (esim. koti tai työpaikka) sinä aikana, kun se sinulle parhaiten sopii.

>Voit tilata Fleetin ilmaisen koeajon täältä.