Hyundai Ioniq Plug-in hybrid koeajo

Testissä oli Hyundain Ioniq, varustettuna ladattavalla sähköhybridimoottorilla.

Auto on mielenkiintoinen ennen kaikkea siksi, että se edustaa edullisempaa hybridisegmenttiä. Kokonaishinta jää alle 40 000 euron, jos ei lähde ihan kaikilla mausteilla maustamaan. Yleensä hybridin hankkija saa asettaa käden paljon syvemmälle taskuun. Onneksi hintataso on alentumassa valikoiman kasvaessa ja kilpailun lisääntyessä.

Hyundain ajoon ottamisessa yksi näkökulma on, miten Hyundai pärjää kalliimpiin verrokkeihin nähden, varsinkin teknisesti tarkastellen? Ajomukavuudessa ja kokonaisuudessa vastaavasti piti vähän antaa anteeksi, koska yleensä hybridien hinta on pompannut 50 000 euron yläpuolelle. Mutta kuten mainittu, nyt alkaa edullisempiakin ”plugareita” tulla mm Skodalta, Kialta, Fordilta ja Peugeotilta…

Hyundain ajettavuus oli taajamassa hyvä, heikohko näkyvyys taakse tosin hieman häiritsi. Takaikkuna on jaettu kahteen osaan ja keskellä oleva palkki iski juuri näkökenttään. Toinen takaosaa koskeva pieni miinus oli takaluukun käytettävyydessä, nimittäin painava (ilman sähköä toimiva) luukku räsähti tosi lujaa kiinni. Siihen väliin ei auta jäädä.

Muuten auton ajo on kevyttä ja mukavaa. Hallintalaitteet pystyi omaksumaan helposti ja turvallisuutta toi lisävarusteena ollut ”safety pack”. Se varoitteli liikenteestä ja kaistojen sisällä pysymisestä sekä auttoi parkkeeratessa.

Isot plussat hybriditekniikasta. Kylmänä aamuna auto starttasi polttomoottorilla, mutta sen sai haluttaessa manuaalisesti kytkettyä sähkölle pienen ajon jälkeen. Sähköajon kantama oli huikean positiivinen yllätys, täyteen ladattaessa ajoa oli 53 kilometriä, ja se oikeasti piti paikkansa!

Yleisesti hybridien kantama on kaukana mainostetusta, joka on tosi harmillista. Toisin on tämän korealaisen vaihtoehdon kohdalla. Jos haluaa painottaa sähköllä kuljettua matkaa, Hyundai on todellinen vaihtoehto ja tekee minkä lupaa!

Testiajoni on aina samantyyppinen, Espoo – Hämeenlinna – Espoo välillä kertyy kilometrejä vajaa kolmesataa. Ajo on moottoritietä, taajamaa ja lisäksi kaikkea siltä väliltä. Hyundai teki tähän astisen ennätyksen pihiydessä (jos unohdetaan täyssähköautot), keskikulutus noin 260 km:n ajossani oli 3,6 litraa/100 kilometriä, joka on todella alhainen. Akku oli kahdesti täyteen ladattu ajosuoritteen aikana.

Erittäin hyvä fiilis jäi sähköllä ajosta. Kun kantama on aidosti 50 kilometriä, alkaa polttomoottori olla monen päivittäisajon kannalta aidosti harvinaisempaa. Lue lisää koeajoja. Autamme asiakkaitamme auton valinnassa ja koeajojen toteutuksessa, voit varata koeajon itsellesi täältä.