Lexus RX 450 h koeajo

Testiin päätyi hybridien kunkku tai ainakin seniori, näitä ei joka paikasta saakaan. Toyota Tsusho Nordic Kaivokselassa on lähes ainoita täyden valtakirjan Lexus myymälöitä Suomessa. Kiistatta tyylikäs automyymälä ja hieno palvelukokemus, liian harvoin auton hankkija saa kokea olevansa aidosti tervetullut.

Lexus aikanaan aloitti pioneerityön tuomalla sähköistä tekniikkaa autolla liikkumiseen. Autoa ei tarvitse (tai saa) ladata, tätä kutsutaan ns. itselataavaksi hybridiksi. Se on käyttäjäystävällinen ja ylimääräinen johtojen kanssa pelaaminen jää pois. Auto käyttää sähkövoimaa hiljaisilla nopeuksilla ja latautuu hidastettaessa vauhtia. Ja sitten toisella (miinus)puolella, koska autoa ei voi ladata, on auto pääosin bensalla liikkeellä, joka näkyy kulutuksessa. Isossa autossa vähän isompi kulutus, se on selvää se.

Lexus on todella hieno auto. Hiljainen, mukava ja vaikka suurikin, niin silti ei tule laivan tunnetta ohjaimissa. Teknisesti hyvä käytettävyys, iso “skriini”, josta auton mukavuustekniikkaa ohjataan joko kosketusnäytöstä tai hipaisukytkimestä vaihdekepin vierestä. Jotenkin luontevammin hipaisukytkin on enemmän ”käsillä”, kosketusruutuun joutuu vähän kurkottelemaan.

Ajelin autolla tutun reitin, matkaan osui moottoritietä ja taajamaa. Pääosin suuremmilla nopeuksilla mentiin, joten kulutus vähän nousi ja toisaalta itselataavan auton hybriditekniikka ei päässyt parhaimmilleen, kulutus nousikin 8 litran päälle. Jos olisin ajellut kehäteitä ja kaupunkia, olisi tämä ollut varmasti kulutusta laskemassa.

Auto on premium luokkaa, tämä on niin varusteissa, tunnelmassa kuin hinnassa. Noin 90 000 euron hintalappu pistää miettimään. Toisaalta, jos on tämän hintaista autoa hankkimassa, oikeasti ei tarvitse miettiä, pitää vain päättää oma makunsa.

Lexus saa isot pisteet vaivattomuudesta käyttää. Kiistatta töpselien ja johtojen kanssa touhuaminen ei oikein ole hyvää ajokokemusta. Mutta toisella puolella on sähkön rooli, Lexus hybridissä sen määrä on aika vähäinen verrattuna plug-in hybridiin.

Lexus on tosi hyvä ajaa, moitteen sijaa ei kuulukaan löytää näin arvokkaasta autosta. Tyylillisesti ihan erilainen kuin kilpailevat eurooppalaiset, mutta sekin on hyvä, että vaihtoehtoja on. Tyttäreni, joka usein antaa iskän testeihin tukea, sanoi: ”Upea nokka.”

Jos haluat kokeilla Lexusta niin voit tilata meiltä koeajon maksutta. Pyrimme järjestämään koeajon mahdollisimman lähellä sinulle sopivaa paikkaa (esim. koti tai työpaikka) sinä aikana, kun se sinulle parhaiten sopii.

>Voit tilata Fleetin ilmaisen koeajon täältä.