Skorda Supreb hybrid koeajo

Testissä oli Skodan kauan odotettu uutuus, Superbin hybridi.Tarkka malli oli 1,4 TSI PHEV Sportline iV DSG automaatti.

Automaailman sähköistyminen näkyy myös Skoda-mallistossa. Merkiltä saa nyt täyden kattauksen eri moottoriversioita; bensa, diesel, hybridi ja kaasu. Superbista puuttuu kaasuhybridi. Kokeilussa ollut sähköhybridi-versio on tulossa myös uuteen Octaviaan kesällä.

Superb oli tosi positiivinen yllätys, monin tavoin. Auto oli varustettu kaikella mahdollisella, lähtien kattoikkunasta alcantara-verhoiluun. Alkaen hinta 40 000 € ei täsmää koeajettuun versioon, joka oli hienoine ominaisuuksineen 54 000 € arvoinen. Auto on hyvän näköinen näillä erikoisvarusteilla, toki ulkonäkö on aina katsojan silmistä kiinni.

Skoda Superb on todella iso auto, tilaa on isollekin kuskille. Matkustajille on takana erityisen valtaisat jalkatilat. Auton koko näkyy positiivisesti myös ajossa, auto menee kuin juna raiteilla. Toki toisena puolena on parkkeeraus pieneen tilaan, joka ei ole kovin helppoa, vaikka kaikki avustimet mukavasti auttavat selviämään kolhuitta.

Superbille ilmoitetaan sähkökantamaksi lähes 60 kilometriä. Toteuma jäi talvikelillä noin 40 kilometrin tasolle, tosin vauhtia oli moottoritieajossa myös reippaammin. Keskikulutus 480 kilometrin ajossa jäi 5,7 litraan, joka on isolle autolle ja pääosin moottoritieajolle vähän. Työmatkastani (110 km) sähköllä pääsin suunnilleen Riihimäelle asti eli n. 50 km, jonka jälkeen bensalla perille. Kulutus oli 4,8 litraa eli parempi kuin diesel auto!

Skodan ajettavuus on tosi hyvä kun muistaa, että kyse on keskihintaisesta autosta ja voisi verrata monessa mielessä premiumiin. Jälleenmyyntiarvo uudelle hybridi-Skodalle on varmasti hyvä, joten autoilun kokonaiskulu (=TCO) Skodalla jää tosi maltilliseksi.

Skodan pieni moite voisi olla siinä, että adaptiivinen vakionopeussäädin on aika herkkä. Auto varoo ehkä vähän turhankin herkästi edellä kulkevaa liikennettä, joka tuo ajoittain kiusauksen painaa kaasua ohi automatiikan.

Vähän keskihintaista autoa kalliimpaa hankkivalle voi hyvin esittää: Skoda kaikilla mahdollisilla herkuilla tai joku kilpaileva vaihtoehto minimivarustein.

Jos haluat koeajaa Skoda Superb hybridin, niin voit tilata meiltä koeajon maksutta. Pyrimme järjestämään koeajon mahdollisimman lähellä sinulle sopivaa paikkaa (esim. koti tai työpaikka) sinä aikana, kun se sinulle parhaiten sopii.

>Voit tilata Fleetin ilmaisen koeajon täältä.