2017 on 10-vuotisjuhliaan viettävälle Fleet Innovationille suurten uudistusten vuosi: Yhtiön johto ja omistusrakenne ovat muuttuneet, visuaalinen ilme ja brändi ovat uudistuneet ja yritys on muuttanut uusiin toimitiloihin. Se mikä on ja pysyy on yrityksen uniikki, asiakaslähtöinen toimintamalli: Fleet tarjoaa saman helppouden ja vaivattomuuden kuin tavalliset leasing-yritykset, mutta läpinäkyvästi, ilman piilokuluja.

Fleet Innovation on luonut nahkansa perinpohjaisesti uudelleen kuluvana vuonna. Aiemmin henkilöstön omistamassa firmassa tehtiin mittava johdon ja omistuspohjan muutos: Sijoitusyhtiö Vekka Invest osti yrityksestä 51 prosenttia ja uusi toimitusjohtaja Sakari Viitanen tuli osakkaaksi 8 prosentin osuudella.

Näyttävän uran vakuutusmaailmassa tehnyt Viitanen haluaa uudistaa leasing-alaa.

”Uskon että hyödyntämällä toisten toimialojen parhaita käytäntöjä voimme tuoda parhaiten disruptiota leasingiin”, hän sanoo. ”Toteutamme tätä periaatetta esimerkiksi uusissa rekrytoinneissamme.”

Uudistuminen näkyy konkreettisesti myös Fleetin uudessa visuaalisessa ilmeessä, joka ilmenee paitsi verkkosivuilla ja yrityksen materiaaleissa, myös yrityksen uusissa toimitiloissa Otaniemessä.

Vetovoimainen konsepti

Se, mikä ei ole muuttunut on Fleetin asiakaslähtöisyydessään uniikki konsepti: Fleet tarjoaa leasing-palveluiden vaivattomuuden, mutta läpinäkyvästi ja ilman piilokuluja.

”Konseptimme on vetovoimainen: Viime vuonna sekä Fleetin palveluiden että autokannan kassavirta kasvoivat noin 60 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna”, kertoo Viitanen.

2017 autokannan odotetaan kasvavan 4700 autoon ja palveluiden kassavirran odotetaan ylittävän 50 miljoonaa euroa. Palvelu perustuu ennustettavaan kuukausifeehen, jonka lisäksi yritys veloittaa vain normaalit hallintopalkkiot.

Enemmän kosketuspinta-alaa

Kuluvana vuonna Fleet panostaa asiakastyytyväisyyden parantamiseen entisestään esimerkiksi lisäämällä monikanavaisuutta palveluissaan.

”Haluamme lisätä kosketuspinta-alaa asiakkaisiimme ja olla asiakkaidemme käytettävissä paremmin esimerkiksi verkossa”, Viitanen sanoo.

Fleetin toimintamalli soveltuu myös laajempaan käyttöön. Fleet manageroi yritysautojen lisäksi myös muita ajoneuvoja: Asiakaskannassa on autojen lisäksi esimerkiksi trukkeja ja polkupyöriä.

”Olemme täyden palvelun ajoneuvotalo: Huolehdimme kaikesta, mikä liikkuu ja minkä kustannuksia ja tehokkuutta on tarpeen seurata”, kiteyttää Viitanen.