Fleet Innovation hallinnoi n. 8500 yritysautoa maanlaajuisesti ja käsittelee asiakkaidensa ostolaskuja. Fleet ja Fragus ovat sopineet yhteistyöstä ostolaskujen käsittelyssä.

Fragus on tuottanut hallinnointipalveluita sekä erilaisia huolto- ja huolenpitosopimusratkaisuja uusille ja käytetyille autoille Suomessa jo 15 vuoden ajan. Yritys on käsitellyt satojatuhansia erilaisia huolto- ja korjaustapahtumia.

Fleetin hallinnoimien ajoneuvojen laskutusohjeet ovat olleet tarkastettavissa Fragus Groupin portaalissa viime vuoden alusta. Toimivaa yhteistyötä on päätetty nyt syventää.

– Uusi toimintamalli on kehitetty kaikkia osapuolia ajatellen; laskuttaja tietää aina, mistä kulut kuuluvat laskuttaa ja reskontran on helppo selvittää väärin laskutetut laskut. Fleetin resursseja vapautuu, kun reklamoitavat laskut vähenevät. Fragus tarjoaa vahvaa teknistä tukea erilaisten korjaustapahtumien yhteydessä, joka palvelee myös loppuasiakasta, sanoo Fragus Group Finlandin toimitusjohtaja Jukka Järvinen.

Laskutusluvan hakeminen muuttuu heinäkuussa

Heinäkuun alusta portaalin kautta voi hakea myös laskutusohjeen laskutusluvan Fleetin hallinnoimille autoille. Siirtymävaihe päättyy 30.9.2022, jonka jälkeen ilman laskutuslupanumeroa tulleita ostolaskuja ei käsitellä. Toimittaja ohjataan hakemaan laskutuslupanumero portaalin kautta laskun hyväksyntää varten.

– Yritysautojen laskutus on erilaisista sopimusmalleista johtuen melko hajanaista, eikä tietoa laskutuksesta ennen tätä ole koottu yhtä kattavasti yhteen paikkaan. Laskutustaho voi vaihdella auton omistuksen, sopimussisällön ja palvelun mukaan. Portaalin tarkoituksena on helpottaa toimittajien työtä selvittää oikea laskutusosoite. Kun laskutuksesta saadaan yhdestä paikasta kerralla selkeä tieto laskutettavasta tahosta, saadaan laskut nopeammin maksuun sekä hyvitysten ja korjausten määrä huomattavaan laskuun, sanoo Fleetin kehitysjohtaja Antti Nyrhinen.

Mikäli toimittajilla on kysyttävää portaalin käyttöönottoon tai käyttöön liittyen apua antaa Fragus osoitteessa info@fragus.fi