Ahlsellillä työsuhdepyöräedun menestys ylitti odotukset

Juttu on julkaistu alun perin Ahlsellin verkkosivustolla, ja jutun on tuottanut Viuleva Group Oy.
Lue koko tarina Ahlsellin sivustolta!

Ahlsellilla on tarjottu työsuhdepyöriä vuoden 2022 alusta, ja suuri kiinnostus on yllättänyt yrityksen positiivisesti. Jo satakunta työntekijää nauttii pyöräedun tuomista iloista ja hyödyistä.

Ahlsellilla työsuhdepyörien toimituksesta ja kaikesta hallinnoinnista vastaa Fleet Innovation, joka on Ahlsellin kumppani myös leasing-ajoneuvoissa. Fleet ehdotti alun perin pyöräedun käyttöönottoa, ja Ahlsellin johto teki päätöksen alkuvuodesta 2022. Tuolloin Fleet esitteli pyöräetua kahdessa infotilaisuudessa, ja kumpaankin osallistui kymmenittäin kiinnostuneita työntekijöitä.

Harva työsuhde-etu on saanut näin hyvän vastaanoton. Polkupyöräily tukee ihmisten työhyvinvointia ja liikunnallista elämää sekä edistää Ahlsellin kestävää kehitystä, erityisesti ympäristö- ja sosiaalista vastuuta.

Polkupyöräetu on tarkoitettu kaikille Ahlsellin vakituiselle työntekijälle

Polkupyörä voi olla tavallinen tai sähköavusteinen, ja sen varustelun voi valita itse. 

– Etuun ja sen arvoon on oltu hyvin tyytyväisiä. Olemme jo myöntäneet pyöränhankintaluvan 104 työntekijälle ja tiedämme, että jotkut ovat myös tilanneet erikoisvarustellun pyörän osittain omakustanteisena, Saksi kertoo.

Ahlsellin Etelä-Suomen aluemyyntijohtaja Toni Huhta oli harkinnut jo jonkin aikaa täysjoustosähköpyörän hankintaa ja haki pyöräetua heti sen tultua käyttöön. Kartoitettuaan saatavuutta hän valitsi mallin, jonka toimitusaika oli pari kuukautta. 

Olen pyöräillyt keväästä alkaen työmatkat kotoa Helsingistä työpisteeseeni Vantaalle, jonne on matkaa 15 kilometriä suuntaansa. Lisäksi vierailen säännönmukaisesti pyöräillen muissa vastuullani olevissa kuudessa yksikössä. Matka taittuu pyörällä lähes yhtä nopeasti kuin autolla, ja lisäksi pyörällä saa huomaamattaan puolentoista tunnin treenin joka päivä. Kunto on kasvanut ja massa on muuttanut muotoaan

Hyvin kilpailuhenkisenä ihmisenä Huhta pitää pyöräetua todella hyvänä asiana eikä pelkästään kannusta muita työmatkapyöräilyyn, vaan haastaa kaikki kilpailuun.

– On aikamoinen saavutus, että juuri minä pyöräilen eniten, vaikka työyhteisössä on paljon urheilijoita. Mittariini on kertynyt touko-kesäkuun vaihteesta alkaen 2 519 kilometriä. Lupaan polkea ensi vuonna 3 500 kilometriä ja haastan kaikki työkaverini hankkimaan työsuhdepyörän sekä osallistumaan kisaan!

Huhdan tyyliin kuuluu ohittaa edessä pyöräilevät, ja kuten tiedämme, edessä on myös pysyttävä, joten kunto kasvaa kohisten. Saa panna kampoihin!

Ajankohtaista