Fleet testaa: Nissan Ariya crossover

Vuoden 2023 toinen toive koeajoautolle tuli jälleen kerran FleetHelphankintatiimimme jäseniltä, jotka käyvät työsuhdeautoilijoiden kanssa keskusteluja päivittäin markkinoilta löytyvistä malleista. Meille on tärkeää saada konkreettisesti tuntumaa autoihin, jotta voimme esittää niitä vaihtoehdoiksi asiakkaillemme. Siksi tällä kertaa pyysimme kumppaniltamme Autokeskukselta Nissanin hienon sähköautouutuuden Ariyan koeajoon.

Nissanin uusi täyssähköinen Ariya crossover on mielestämme todella onnistunut kokonaisuus, jolla on täysin modernisoitu ilme ja tilaa hyvin runsaasti. Koeajossa autoa kokeiltiin kolmilapsisen perheen ajossa. Kooltaan 468 litran takakontissa ei varmasti tee tiukkaa, oli kuljetettavana sitten jääkiekkokasseja tai lastenrattaat.

Ulkonäöltään auto on todella freesi, ja kontrasti muihin Nissan-malleihin on iso! Kuten Nissan itse kuvaa, Ariya on upea esimerkki Nissanin uudesta visiosta, uudesta aikakaudesta.

Yli 530 kilometrin kantama

Koeajoon saatu yksilö on etuvetoinen Nissan Ariya 87 kWh Evolve 2WD , jonka lähtöhinta on reilut 64 000 euroa. Ajomukavuus etuvetoisella Ariyalla on oikein hyvä, ja auto on luotettavan tuntuinen. Kantamaa Nissanin isommalla akulla on yli 530 km, ja sillä kilpailee hienosti muiden saman hintaluokan sähköautojen kantamien kanssa.

DC-pikalatauksen maksimiteho on 130 kW, joka jää hieman alhaiseksi. Toisaalta akun ollessa iso ei sitä tarvitse myöskään ladata niin usein. Pysähdyttäessä puhutaan lopulta n. 10–15 min erosta latausajassa suhteessa suurempiin pikalataustehoihin.

Etuvetoisen Ariyan saa myös pienemmällä 63 kWh:n akulla, jonka toimintamatka on 400 kilometrin luokkaa, kun taas nelivetoisen Ariyan saa 87 kWh:n akulla. Kuten monen muunkin sähköauton kohdalla, suosittelemme investointia suurempaan akkuun. Toimintamatkasta ei kannata tinkiä.

Nelivetomallin suurin sallittu vetomassa on 1500 kg. Koeajamallamme etuvetomallilla suurin sallittu vetomassa on 750 kg.

Monipuoliset varusteet

Ariyassa on saatavana langaton Apple Carplay® ja Android Auto™ johdolla kytkettynä. Monessa sähköautossa on alkanut tottua tabletti-tyyliseen näyttöön, mutta Ariyassa sen sijaan on kaksi personoitavaa 12’3-näyttöä.

Auton ilme on linjakas ja avara, kaikki lattiatilat ovat tasaisia ja kulku autosta ja autoon on hyvin helppoa. Nissanin ConnectServices-sovelluksella onnistuu mm. auton ilmastoinnin ja latauksen etäohjaus sekä ovien avaaminen.

Nissan Around View Monitor -kamerajärjestelmä on mieletön apu auton pysäköimisessä, sillä se mahdollistaa auton lähiympäristön näkemisen lintuperspektiivistä. Eritoten kadun varteen pysäköidessä auton saa ujutettua pienempiinkin koloihin. Ariyassa on jalankulkijasta varoittava hätäjarrutus peruutettaessa sekä risteävän liikenteen varoitin, mikä helpottaa parkkiruudusta pois peruuttamista.

Nissan Ariya on ehdottomasti tutustumisen arvoinen vaihtoehto sähköautojen valikoimassa.

Varaa koeajo

Aika hankkia uusi auto? Autamme sinua koeajojen sopimisessa: https://fleet.fi/fleet-koeajopalvelu/

Kerro toiveitasi, ja me teemme suosituksen koeajattavista autoista. Kumppaniliikkeemme toimittaa kiinnostavat autot koeajettavaksesi.

Ajankohtaista