Fleet testaa: Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq – vakaa ja vankka perheauto tilaa arvostavalle autoilijalle

Skoda Kodiaq on suuri. Hymyilen, sillä toimiston pihan parkkipaikalla se näyttää muihin autoihin verrattuna laivalta. Istuinkorkeus on huima ja jopa minä, eukonkantokilpailuihin sopiva taskukoinen kuljettaja, voin jättää istuinkorokkeen tällä kertaa kotiin. Olo autossa on turvallinen ja tiedän auton pärjänneen myös törmäystesteissä menestyksekkäästi.

Otan ensimmäiseksi kollegat kyytiin ja menemme lounaalle Kauppakeskus Ainoaan. Pitkäkoipisilla takapenkkiläisillä on reilusti jalkatilaa. Tavaratilasta ei silti ole tingitty. Kyytiin mahtuvat kevyesti harrastusvälineet, isommatkin ruokaostokset tai mökkikamppeet.

Myös seitsemänpaikkainen tilaihme

Tämän kokoluokan autolla liikkuminen parkkihallissa kuumottaa etukäteen hieman ja nostaa hikikarpalot otsalle. Huoleni osoittautuu aiheettomaksi ja pysäköintitutkien ansiosta pysäköinti sujuu helposti. Myös pysäköintipuomit jäävät lähtiessä paikoilleen, emmekä poistu lounaalta niin sanotusti karmit kaulassa.

Työpäivän jälkeen kyytiin takapenkille pääsee 7-vuotias tyttäreni. Iltapäiväkerhon jäljiltä kuraiset saappaat eivät yletä vahingossakaan potkimaan etuistuimen selkämystä. Myös mini-ihminen vaikuttaa tyytyväiseltä ajoneuvoon ja kertoo pitävänsä siitä.

Suurperheille ja uusioperheille Skoda Kodiaq on oiva vaihtoehto, koska sitä saa myös seitsemänpaikkaisena. Seitsemänpaikkaisten autojen valikoima ei ole järin kattava, etenkään jos haluaa jotain tyylikkäämpää ja katu-uskottavampaa kuin minibussi.

Tasainen ja varma ajokokemus

Ajokokemus on hyvä, tasainen ja varma. Kodiqista on saatavilla sekä bensiini- että dieselmallisto. Diesel-automaatin vetokyky on jopa 2 500 kiloa, mikä tekee autosta varteenotettavan vaihtoehdon peräkärrykansalle ja hevosharrastajille. Eri varustetasojen ja lisävarusteiden avulla autosta saa tuunailtua arkisempaa tai ekslusiivisempaa versiota tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Aika hankkia uusi auto? Autamme sinua koeajojen sopimisessa: https://fleet.fi/fleet-koeajopalvelu/

Kerro toiveitasi ja me teemme suosituksen koeajattavista autoista. Kumppaniliike toimittaa kiinnostavat autot koeajettavaksesi.

Ajankohtaista