Fortum tukee työntekijöidensä hyvinvointia usealla eri tavalla – FleetBike on yksi näistä

Fortum on aktiivinen tukemaan työntekijöidensä hyvinvointia. Yhtiössä on käytössä erilaisia hyvinvointietuja, kuten FleetBike-työsuhdepyörä. Yksi ensimmäisistä edun hankkineista oli Canyon-pyörästä haaveillut Esa Parkko.

Fortumin johdossa oli tehty kartoituksia työsuhdepyöräedun käyttöönotosta jo aiemmin, kun etu oli muuttunut verovapaaksi. Tällöin Fortumilla päätettiin aktivoitua asian suhteen, ja etu saatiinkin lopulta käyttöön huhtikuussa 2022 Fleet Innovationin kautta.

Polkupyöräedun käyttöönotto aiheutti pienoisen piikin pyörien hankinnassa, ja loppuvuodesta 2022 pyörän hankkineita oli 180 kappaletta eli noin 7 % kaikista, joita etu kosketti. Tämän jälkeen pyörän hankkineiden määrä on kasvanut tasaisesti.

Haluamme tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja jaksamista. Pyöräily on hyvä tapa edistää sitä. Kun työmatkat kuljetaan pyörällä, hoidetaan samalla omaa fyysistä kuntoa ja terveyttä.

Terveyttä ja hyvinvointia kaikille työntekijöille

Fortumilla polkupyöräedun saavat halutessaan kaikki vakituisessa työsuhteessa olevat. Myös määräaikaisilla työntekijöillä on mahdollisuus työsuhdepyörään.

– Määräaikaisissa työsuhteissa työskentelevillä on myös mahdollisuus hankkia työsuhdepyörä, kunhan työsuhde kestää vähintään edun sopimuskauden verran. Lisäksi kaikki tuntityösopimuksella työskentelevät ovat oikeutettuja pyörään, kunhan heidän viikoittainen työaikansa on vähintään 15 tuntia. Emme halunneet rajata ketään pois edun piiristä, valottaa Ahonen.

Parempi Canyon-pyörä työsuhdepyöräedulla

Yksi työsuhdepyörän hankkineista fortumilaisista on Esa Parkko. Tämä Fortum Power & Heatilla työskentelevä Procurement Manager oli jo ennestään haaveillut uuden Canyon-merkkisen gravel-pyörän hankinnasta. Työsuhdepyöräedun käyttöönotto osui yksiin Parkon suunnitelmien kanssa ja teki hankinnasta helppoa:

– Työsuhdepyöräetu on hieman kuin firman tukema osamaksutapa, jolla pyörän saa edullisemmin kuin jos olisi itse hankkinut sen suoraan. Se on myös huoleton tapa saada uusi pyörä, ja työsuhde-etu sitouttaa työnantajayritykseen.

Parkko tunnustautuu maastopyöräilyä ja pyöräretkeilyä harrastavaksi. Hänellä oli ennen uutta työsuhdepyörää oma cyclocross-pyörä, jonka hän kuitenkin myi pois uuden pyörän alta.

Uusi pyörä tukee työmatkapyöräilyä

Parkon haaveissa ollut gravel-pyörä soveltuu niin työmatkapyöräilyyn kuin pyöräretkeilyyn. Kahdeksan kilometrin työmatka taittuukin kätevästi pyörällä jopa talvisin.

Jos työ- ja kotitilanne sallivat, pyrin menemään pyörällä töihin. Kesällä suunnitelmissa on myös tehdä yönyliretkiä. Itselläni on jo parit pyörälaukut olemassa tätä varten.

Parkko valitsi työsuhdepyöräksi Canyon-merkkisen gravel-pyörän.

Parkko myöntää, että ilman työsuhde-etua, hän tuskin olisi ostanut yhtä hyvää mallia.

– Työsuhdepyöräetu madalsi kynnystä hankkia parempi pyörä. Olisin muuten luultavasti ostanut pyörän samasta malliperheestä mutta heikommilla osilla. Työsuhdepyöräetu mahdollistaakin laadukkaan pyörän hankkimisen edullisemmin sekä helposti ja huolettomasti.

Työsuhdepyöräetua esitellään Fortumin Wellness Wednesday -päivässä

Fortum järjestää säännöllisesti työntekijöidensä hyvinvointia tukevia teemapäiviä, kuten Wellness Wednesday ja Energize your day. Lopputalvesta 2023 Fleet Innovation oli mukana messutyyppisessä Wellness Wednesday -päivässä kertomassa lisää työsuhdepyöräedusta.

Tilaisuus järjestettiin Fortumin Espoon toimitilojen ala-aulassa, jossa esimerkiksi lounaalle pistäytyvien työntekijöiden oli helppo poiketa tutustumassa niin Fleet Innovationin tarjoamaan työsuhdepyöräetuun kuin muiden Fortumin yhteistyökumppaneiden tarjoamiin hyvinvointietuihin.

Fortumin Wellness Wednesday oli hyvä tilaisuus, jossa pystyi kertomaan vapaamuotoisesti pyöräedusta sellaisille, joilla etua ei vielä ole. Myös ulkomaisten työntekijöiden oli helppo lähestyä meitä ja kuulla juurta jaksain pyöräedusta

Fleet Innovation osallistuu tilaisuuteen uudestaan toukokuussa. Silloin suunnitelmissa on ottaa mukaan polkupyöräliikekumppani, jolloin Fortumin työntekijät saisivat myös testata pyöriä paikan päällä. Kypäriä tietenkään unohtamatta.

– Toukokuussa keskitymme enemmän myös liikunnan hyötyihin ja itse pyöräilyyn, joka on matalan kynnyksen liikkumista. On hienoa, miten Fortum haluaa aidosti kannustaa työntekijöitään liikkumaan ja tuo etua heidän tietoonsa, hehkuttaa Virta.

Ajankohtaista