Helkama kannustaa työsuhdepyöräilyyn kotimaisilla polkupyörillä

Helkama Velox tarjoaa työntekijöilleen pyöräetua FleetBiken kanssa.

Helkama Emotor -konserni on vuoden 2023 alusta alkaen tarjonnut omille työntekijöilleen työsuhdepyöräedun FleetBiken kautta. Yksi edun käyttöön ottaneista on Helkama Bicalla työskentelevä Saku Hyttinen, joka pyöräilee nykyisin fatbikella.

Helkama Emotor -konserniin kuuluu kolme yritystä, Adwatec, Helkama Bica ja Helkama Velox, jotka valmistavat, maahantuovat ja myyvät polkupyöriä, laiva- ja telecomkaapeleita sekä tehoelektroniikan jäähdytyslaitteita.

Suurelle yleisölle näkyvin yhtiö, Helkama Velox, valmistaa nykyaikaisia ja korkealaatuisia sähkö- ja polkupyöriä Suomessa tunnetun ja perinteisen Helkama-brändin alla. Hangossa valmistetut kotimaiset polkupyörät ovatkin Helkaman suuri ylpeydenaihe.

FleetBike oli esittelemässä maaliskuussa 2023 työsuhdepyöräetua Helkaman työntekijöille. Saku Hyttiselle esittely osui hyvään saumaan, koska hän oli muutenkin miettinyt uuden pyörän hankintaa.

– Minulla on ennestään sähkömaastopyörä ja toinen polkupyörä, mutta olin pohtinut jo jonkin aikaa kolmannen pyörän ostamista. Halusin pyörän olevan tavallinen fatbike eli pyörä, jossa on paksut renkaat. FleetBiken esittelyn jälkeen uusi pyörä tuli nopeasti hankittua ja käyttöön.

Työsuhdepyörä on lisännyt pyöräilyä entisestään

Saku Hyttinen on harrastanut polkupyöräilyä noin neljä vuotta. Se on vienyt hänet täysin mukanaan, ja pyöräilystä on tullut elämäntapa. Pyörällä taittuvat niin työmatkat kuin vapaa-ajan retket.

Fatbikellä ajo lumessa sujuu hyvin.
Työsuhdepyörä voi olla esimerkiksi Fatbike.

Hyttinen pyöräilee uudella fatbikellään kesät talvet.

Hyttinen pyöräilee omaksi ilokseen pidempiä ja lyhyempiä lenkkejä. Viikossa pyöräilykilometrejä tulee noin 50–200. Hyttisen asuinkaupungissa Hangossa on hyvät pyöräilyreitit, jotka sopivat kaikenlaisille pyörille ympäri vuoden.

Vaikka pyöräilin aiemminkin paljon, niin voin sanoa, että pyöräilyni on vain lisääntynyt työsuhdepyörän myötä. Uusi fatbike mahdollistaa erilaisissa maastoissa pyöräilyn. Kaikki pyöräni ovat hiukan eri käyttötarkoitukseen.

FleetBiken kanssa kaikki on Hyttisen mukaan sujunut hyvin. Pyörähankintaa tehdessä hän sai hyvät ohjeistukset.

– En ollut koskaan edes kokeillut fatbikea, mutta halusin juuri sen työsuhdepyöräkseni, koska sillä pystyy pyöräilemään ympäri vuoden, niin hangessa, loskassa kuin hiekassa. Poluilla ohuilla renkailla meno on hieman tuskaista, toteaa Hyttinen.

Fleet Innovation myös Helkaman pyöräetukumppaniksi

Helkamalla on ollut työsuhdeautoja Fleet Innovationin kautta jo useamman vuoden ajan. Siksi se oli luonnollinen valinta myös pyöräedun tarjoamiseen työntekijöille.

– Koko konsernin tasolla yhteistyö Fleet Innovationin kanssa on ollut sen verran sujuvaa, että halusimme pyöräedunkin Fleetiltä, kertoo Helkama Veloxin Web specialist Linda Väisänen.

Hän jatkaa:

– Erityisen tärkeänä pidämme sitä, että yhteistyö ja koko prosessi on sujuva kaikille osapuolille, niin pyörän käyttäjälle kuin meille. Kun prosessi sujuu, niin silloin kaikki on hyvin, eikä valittamista ole.

Vihreä siirtymä kotimaisilla polkupyörillä

Helkamalla ollaan todellisia pyörien asiantuntijoita, ja asiantuntijoiden keskuudessa suosituin pyörä on ollut sähköpyörä:

– Koska olemme pyörävalmistaja, niin työntekijämme saavat valita itse työsuhdepyöränsä omasta mallistostamme, johon kuuluvat muun muassa Hangossa valmistetut Helkama-sähköpyörät sekä maahantuomamme mallit Merida ja KTM. Sähköpyörä on tällä hetkellä ehdottomasti suosituin valinta, valottaa Väisänen.

Hän jatkaa:

– Meillä on hieno valikoima Hangossa valmistettuja kotimaisia sähköpyöriä. Sähköpyörä on mullistanut työmatkaliikkumisen, koska sillä pystyy taittamaan työmatkat ehkä hiukan sujuvammin kuin julkisella liikenteellä tai omalla autolla.

Väisänen nostaa myös esiin, miten monesti ajatellaan, että työsuhdepyörä on vain työmatkakäyttöön. Hän kuitenkin muistuttaa, että työsuhdepyörää voi käyttää kaikkeen ajamiseen, myös vapaa-ajan pyöräretkiin.

Sähköpyörällä matkat pitenevät ja reviirit laajenevat. Se tuo paljon lisää liikkuvuutta vapaa-aikaan. Sähköpyörällä pääse helposti tutkimaan ympäristöä vähän pidemmänkin matkan päähän

Hän päättää:

– Olemme valtavan ylpeitä meillä Hangossa valmistetuista sähköpyöristä. Moni käyttäjä arvostaa juuri kotimaisuutta ja haluaa tukea suomalaista työtä ja tekemistä. Täydellinen tilanne on, kun pyörän käyttäjä ostaa Suomessa valmistetun pyörän paikalliselta jälleenmyyjältä. Silloin raha jää oikeasti meille tänne Suomeen.

Ajankohtaista