Fleetistä tallipäällikkö Tromp Medicalille

Tromp Medical on ulkoistanut kaiken yritysautoiluunsa liittyvän Fleet Innovationille.

Tromp Medicalin yhteistyö Fleet Innovationin kanssa alkoi vuonna 2018. Työsuhdeautoja yrityksellä on käytössä tällä hetkellä 17. Autot ovat päivittäisessä käytössä työajossa ympäri Suomen.

Tromp Medical tuo maahan ja myy erilaisia terveydenhuollon kuvantamislaitteita, kuten ultraääni-, röntgen- ja magneettikuvauslaitteita. Tromp Medical hoitaa tuotteen koko elinkaaren myynnistä asennukseen ja huoltoon. He myös kouluttavat omia asiakkaitaan laitteiden käyttöön.

Pitkäkestoinen projektimyynti vaatii useita tapaamisia asiakkaan kanssa

– Tarvitsemme autoja päivittäisessä työssämme. Asiakkaitamme ovat erilaiset julkisen ja yksityisen terveydenhuollon sairaalat ja toimipisteet ympäri maan. Myyntiedustajamme, käyttökouluttajamme ja huoltoinsinöörimme käyttävät pääasiallisesti autoa liikkuessaan työtehtäviinsä liittyen näissä paikoissa, kertoo Tromp Medicalin toimistopäällikkö Riitta Vainionpää.

Vainionpää mukaan Tromp Medicalin laitemyynti on pitkäkestoista projektimyyntiä, joka vaatii useampia tapaamisia asiakkaan kanssa.

– Kun olemme voittaneet jonkun kilpailutuksen ja myyneet laitteen asiakkaallemme, siirtyy projekti toteutusvaiheeseen. Laitteet toimitetaan käyttökohteeseen, ja kiinteästi asennettavat laitteet asennetaan paikoilleen sairaaloihin. Asennuksen valmistuttua koulutamme käyttäjät laitteen turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön. Sen jälkeen tulevat huoltoon ja ylläpitoon liittyvät käynnit. Modaliteetista ja laitemallista riippuen määräaikaishuoltokäyntejä on 1–4 kertaa vuodessa. Lisäksi on mahdollisia vikahuoltokäyntejä, Vainionpää toteaa.

Autoasiat pois omalta työpöydältä

Riitta Vainionpää vastasi yrityksessä aiemmin autokannan hallinnoinnista, ja hän kokee sen ulkoistamisen olleen valtavan suuri helpotus. Kun autoja on paljon, niiden hallinta on hyvinkin työllistävää ja vie aikaa kaikelta muulta.

"Kun joku henkilökunnastamme kysyy autoiluun liittyvästä asiasta, voin vain sanoa, että soita Fleet Innovationille. Näin työaikaa säästyy omiin työtehtäviini."
Riitta Vainionpää
Toimistopäällikö, Tromp Medical

Yhteistyön alussa Fleet Innovation kutsui itseään henkilökohtaiseksi tallipäälliköksi. Tämä pitää hyvinkin paikkansa, koska Fleet hoitaa kaikki Tromp Medicalin autoasiat.

Vainionpään mielestä kokonaisuus Fleet Innovationin kanssa on ollut helppo ja hyvä. Kaikki autoihin liittyvät laskut, olivat ne sitten vakuutuksiin tai polttoaineisiin liittyviä, kulkevat Fleet Innovationin kautta.

– Meille tulee vain yksi koontilasku, kertoo Riitta Vainionpää ja jatkaa:

– Pari kertaa vuodessa pidämme palaverin Fleet Innovationin kanssa. Palaverissa tarkastelemme kuluja ja voimme porautua jokaisen auton kohdalla ihan yksittäisen laskun tasolle asti. Näin pystymme näkemään syyn esim. mahdollisiin budjetoitua suurempiin kuluihin.

Hän päättää:

– Jokaiselle autolle luodaan oma vuosibudjetti, ja kuukausilaskutus tapahtuu budjetin perusteella. Sitten on ns. tasauskohtia, joissa katsotaan, kuinka hyvin laskutus vastaa budjetoitua. Budjettimme on pitänyt yleensä aika hyvin paikkansa, mutta joskus toki voi olla poikkeamaa jompaankumpaan suuntaan ja silloin joko maksamme lisää tai saamme palautusta.

Fleet Innovation hoitaa autojen kilpailutuksen

Fleet Innovationin tarjoamaan autokannan hallinnointipalveluun sisältyy myös uusien hankittavien kulkuneuvojen hankinnan kilpailutus – olipa auton hankintatapa mikä tahansa leasingista ostoon.

Tromp Medicalilla autot hankitaan rahoitusleasingilla.

– Yrityksemme autopolitiikassa on määritelty ne automerkit ja -mallit, joista työntekijät voivat valita mieluisimman auton itselleen. Kun työntekijämme on vaihtamassa autoa, hän voi käydä koeajamassa autoja ja ilmoittaa sitten, minkä auton hän haluaisi. Tämän jälkeen Fleet Innovation hoitaa tästä mallista kilpailutuksen, ja auto hankintaan sieltä, mistä sen saa edullisimmin.

Erityisesti keskitetty asioiden hoito saa kiitosta Vainionpäältä. Myös seuraavan vuoden autoihin käytettävää budjettia on hänen mukaansa helppo tehdä Fleet Innovationin tarjoamien taulukoiden ja yhteenvetojen avulla.

– Niistä on helppo katsoa ja miettiä, kuinka seuraavan vuoden budjetti autojen osalta tehdään.

Kiinnostaako sinuakin yrityksesi autoilun hallinnoinnin ulkoistaminen?

Varaa aika ajanvarauskalenteristamme 15 minuutin etätapaamiseen. Laskemme sinulle samassa, kuinka paljon yrityksesi voi säästää autoilun kustannuksissa.

Ajankohtaista