VM-Groupille pyöräedun lanseeraustilaisuus

Kun yritys on ottanut käyttöönsä FleetBike-työsuhdepyöräedun, sen esittelemiseksi henkilöstölle voidaan järjestää lanseeraustilaisuus. Vaasassa sähkömekaanisia järjestelmiä ja palveluja tuottava VM-Group on yksi FleetBike-edun hankkineista, ja sen lanseeraustilaisuus järjestettiin yhteistyössä paikallisen pyöräliikkeen, Salama Biken, kanssa.

Promecon tytäryhtiöllä VM-Groupilla oli aloitettu työsuhdepyöräedun käyttöönotto vuoden 2022 puolella, ja alkuvuodesta 2023 etu tuli vaasalaisen VM-Groupin työntekijöiden saataville. Yhtiöstä tuli samalla toive fyysisen lanseeraustilaisuuden järjestämiselle Teams-kokouksen sijaan.

Samaan aikaan paikallinen pyöräyritys Salama Bike oli ollut Fleet Innovationiin yhteydessä, ja nämä päättivät yhdistää voimansa lanseeraustilaisuudessa.

Työnjako meni siten, että minä FleetBiken edustajana kävin läpi, mitä työsuhde-etu tarkoittaa ja minkälaiset pelisäännöt eli pyöräpolitiikka VM-Groupilla on työsuhdepyöriin liittyen. Kävimme myös läpi hankintaprosessin ja sen, mistä pyörän voi hankkia. Itselläni on ammattiurheilija ja -valmentajatausta, joten pystyin kertomaan myös yleisesti liikunnan hyödyistä.

Työmatkapyöräilyn ja sähköpyöräilyn hyödyt esillä

Salama Biken toimitusjohtajan Jani Haaviston kontolle jäi kertoa pyöräilystä ja työmatkapyöräilystä.

Esittelin tilaisuudessa erityisesti työmatkapyöräilyn ja sähköpyöräilyn hyötyjä. Salama Bike on paikallinen yritys, ja meillä on oma pyöräbrändimme ja kokoonpanomme. Olemme erikoistuneita sähköpyöriin, jonka näemme nykypäivän kasvavana trendinä. Tärkeimmät mallimme ovat erityisesti työmatkapyöräilyyn soveltuva kaupunkipyörä ja pienten lasten ja suurempien tavarakuormien kuljetukseen soveltuva tavarapyörä.

Myös Haavisto kertoi tilaisuudessa pyöräilyn terveysnäkökulmista:

– Kävin läpi lisäksi pyöräilyn terveyshyötyjä, niin fyysisiä kuin henkisiä. Kyllähän sitä on työpaikallakin paremmalla tuulella, jos on pyöräillyt töihin sen sijaan että olisi istunut autossa aamuruuhkassa.

Kuulijoiden kysymykset keskittyivät sähköpyöräilyyn

Kuuntelijoiden kysymyksissä nousi esille erityisesti sähköpyöräilyyn liittyviä näkökulmia.

– Tilaisuudessa kysyttiin esimerkiksi, pystyykö sähköpyörällä ajamaan ilman sähköavustinta. Vastaukseni oli, että meidän pyörillämme pystyy, mutta ei välttämättä kaikilla. Jotkut mallit voivat olla melko raskaita ilman avustinta, kertoo Salama Biken Haavisto.

VM-Groupin työntekijöitä kiinnosti kuulla myös sähköpyöräilyn hyödyistä. Haaviston mukaan selkeä vastaus siihen on, että sähköpyörällä tulee lähdettyä kotoa useammin ja pidemmälle. Eikä vastatuulikaan haittaa samalla tavalla kuin tavallisella pyörällä pyöräiltäessä.

VM-Groupilla halutaan tukea työntekijöiden hyvinvointia

Promecon Vaasan tehtaan johtaja Petri Koski vahvistaa, että Promecolla työsuhdepyöräedun käyttöönotossa yksi suuri motivaattori oli työntekijöiden hyvinvoinnin tukeminen.

Haluamme huolehtia työntekijöistämme ja heidän hyvinvoinnistaan. Liikunnan mahdollistaminen ja tukeminen on osa sitä. Työsuhdepyöräedun tarjoaminen oli ollut pöydällä jo pitkään, ja työntekijämmekin olivat kyselleet sen perään.

 

Koski kertoo, että etu ei ole vielä käytössä Promecon kaikissa Suomen yksiköissä, vaan Vaasan VM-Groupin tehdas toimii pilottina edun käyttöönotolle.

Lanseeraustilaisuuden sisältö oli positiivinen yllätys

Koski kertoo olevansa tyytyväinen Fleetin järjestämään lanseeraustilaisuuteen. Tilaisuus veti hyvin työntekijöitä paikalle, ja osallistujat kuuntelivat tarkasti puhujia.

– Se oli positiivinen yllätys, että prosessia ja pelisääntöjä käytiin niinkin tarkasti läpi alkuun. Odotin hieman kevyempää kokonaisuutta. Pisteet siitä Fleetille. Tilaisuus hoidettiin ammattitaitoisesti mutta silti rennolla otteella, kiittelee Koski.

Koski myös toteaa pyöräliikkeen edustajan läsnäolon hyväksi lisäksi tuoden mukanaan oman osaamisensa.

Ajankohtaista