Fleet testaa: Uusi Nissan Qashqai

Uusi Nissan Qashqai – piristävä ja positiivinen uutuus

Nissan Qashqain facelift on todella onnistunut. Auto näyttää todella freesiltä. Parkkeeratessani kotikadulla vanhemman Qashqain viereen, kontrastin tajuaa entistä selkeämmin. Oikeastaan tuntuu väärältä puhua faceliftistä. Auto on kokonaan kuin uusi, inside n’ out.

Olen lyhyen elämäni aikana ajanut merkillä, jos toisellakin, mutta tämä on allekirjoittaneen ensimmäinen kerta ikinä Nissanin ratissa. Koeajamani auto on tarkemmin Nissan Qashqai MHEV 158 Xtronic 2WD N-Connecta 7” TFT. Ajomukavuus yllättää erittäin positiivisesti. Moniin muihin merkkeihin verrattuna meno on hyvin tasaista. Samoin jarruttaessa auto pysähtyy pehmeästi.

Hyvät perusvarustelut

Uusi Nissan Qashqai on hyvin varusteltu jo vakiona, eikä auton ostajan tarvitse lapata ostoskoriin tuhansilla euroilla lisävarusteita saavuttaakseen ajomukavuutta. Kevythybridijärjestelmä alentaa polttoaineen kulutusta ja päästöjä, mikä on suuri plussa bensan litrahinnan lähennellessä kullan ja timanttien hintaa. Itse Qashqai-malliston hinnat lähtevät liikkeelle 28 400 eurosta ylöspäin.

Nissan Around View Monitor -kamerajärjestelmä on mieletön apu auton pysäköimisessä ahtaissa parkkihalleissa. Kadun varteen pysäköidessäni uskaltaudun pysäköimään auton tavanomaista kunnianhimoisempiin koloihin. Jos pysäköinti itse ei innosta, voi avuksi ottaa älykkään pysäköintiavustimen, joka hoitaa homman kotiin puolestasi.

5/5 ajokokemus

160 cm pituisena hobittina joudun vetämään penkin melko eteen yltääkseni polkimiin. Tällöin turvavyö jää taakse ja vaatii akrobaattista ponnistelua saada vyö pyydystettyä. Samoin kyynernoja jää ulottumattomiini. Nämä ovatkin ainoat kehityskohteet, muutoin kokemus on 5/5. Pidemmillä kanssaihmisillä ei toki vastaavia haasteita ole.

Aika hankkia uusi auto? Autamme sinua koeajojen sopimisessa: https://fleet.fi/fleet-koeajopalvelu/

Kerro toiveitasi ja me teemme suosituksen koeajattavista autoista. Kumppaniliike toimittaa kiinnostavat autot koeajettavaksesi.

Ajankohtaista