Fleet testaa: Mercedes-Benz EQB

Yleensä yritän olla neutraali, mutta pakko sanoa, olen moninkertainen mersukuski vaikka paraikaa työsuhdeautoni onkin eri merkkinen. Joten tämä mersuiluni vaikuttaa vähän kokeiluuni, odotukset on korkealla ja pisteytys lähtökohtaisesti lähtee korkealta.

Saimme Vehosta ajoon Mercedes-Benz EQB:n. Mersu on tullut perinteisesti tutuksi kirjaintunnuksista A, B, C, E ja S -mallisarjoista. Nykyisin mallisarjan eteen on usein liitetty etuliite EQ, joka kertoo sähköisestä voimalinjasta.

”Kavereiden kesken” EQB tuntuu tutulle, Mersuksi auton tunnistaa heti. ”Vaihdekeppi” on tutusti ratin vieressä olevassa viiksessä, suuri digitaalinen näyttö noudattelee Mercedeksen nykyistä käytännettä ja ajotuntuma hyvä, kuten mersussa tulee ollakin. Mercedes edustaa Premiumia, joten auton 60 000 € hinta ei anna kovin paljon epäonnistumisille sijaa. Sähköauto kannattaa usein ottaa käyttöedulle, joten tämän saisi noin tonnin verotusarvolla alleen. Mersun akkutekniikka on huipputasoa. Akulla on hyvä kapasiteetti ottaa sähköä vastaan, tästä saisi moni muu merkki ottaa mallia. Sen sijaan olisin odottanut vähän pidempää akkukantamaan, tällä autolla ei pääse edes 400 kilometriä. Moni muu uuden malliston Mersu mahdollistaa jo hyvinkin pitkän kantaman, hybrideilläkin pääsee jo 100 kilometriä.

EQB on farmarin ja tila-auton välimaastosta. Perän muotoilu on positiivisesti sanoen laatikkomainen, joten sinne mahtuu hyvin tavaraa. Penkitkin liikkuvat kiskoilla, joten tila on säädettävissä senkin puolesta.

Koska pidän ylipäätään mersuista, olen puolueellinen, mutta toisaalta en löydä ylisanoja. EQB on normaali Mersu ilman ”wau” elämyksiä. Kokonaisvaltaista laatua, ei moitittavaa. Toimii moneen ajotarpeeseen ja kotilaturilla akku täyttyy 7 kwh vauhdilla, joten jo parissa saavutat parin sadan kilometrin ajokantaman.

Kesä koittaa, moni kuski miettii usein tilaa ja käytettävyyttä. Joku aikanaan sanoi, että golfbägit pitää saada sujuvasti mukaan. EQB:n kohdalla voi todeta, tilaa on, kuinka monta haluat pakata mukaan?

Aika hankkia uusi auto? Autamme sinua koeajojen sopimisessa: https://fleet.fi/fleet-koeajopalvelu/

Kerro toiveitasi ja me teemme suosituksen koeajattavista autoista. Kumppaniliike toimittaa kiinnostavat autot koeajettavaksesi.

Ajankohtaista