Sähköpyörän valinta – 7 asiantuntijan vinkkiä

Sähköpyörän valinta kannattaa tehdä huolella.

Sähköpyörän valinta voi saada kokeneemmankin pyöräilijän pään pyörälle. Näillä asiantuntijan vinkeillä pääset kuitenkin helposti alkuun!

Vinkit sähköpyörän valintaan antoi Aleksi Sanaksenaho Nummen Pyörästä.

1. Sähköpyörän käyttötarkoitus

Aluksi sinun on hyvä pohtia, mihin käyttöön sähköpyörä tulee. Onko tarkoituksesi ajaa enemmän maastossa vai kenties kaupungissa?

Jos tykkäät poluilla pyöräilemisestä, niin silloin kannattaa ehdottomasti valita hyvin varusteltu maastopyörä. Jos taas ajosi  painottuu enemmän kaupungin keskustaan, niin silloin hyvä valinta on kaupunkipyörä, jossa on klassisempi ajoasento.

Mikä sähköpyörä kannatta ostaa? Lue ohjeemme.

2. Sähköpyörän akun kesto

Kuinka aktiivista pyörän käyttösi on? Jos ajat lyhyitä matkoja tai harvakseltaan, akun kapasiteetin ei tarvitse olla kovin suuri. Lyhyessä työmatka-ajossa kaupungissa pärjää pienemmällä akun kestolla.

Maastossa taas pidempi akun kesto on ehdoton.

3. Sähköpyörän mitoitus kannattaa valita oikein

Sähköpyörän valintaa voi verrata juoksukenkien valintaan. Lenkki ei kulje liian pienissä kengissä, vaan kenkien tulee olla juuri sopivat. Sama pätee sähköpyöräänkin. Oikea koko on kaiken A ja O.

Osasta pyöriä löytyy vain muutama eri kokovaihtoehto, mutta parhaimmillaan samasta pyörämallista voi olla jopa kuusi eri kokoa saatavilla.

4. Sähköpyörän laatutaso

Vanha sanonta ”hyvää ei saa halvalla” pätee sähköpyöräänkin. Kannattaa siis hiukan panostaa hintaan. Jos sähköpyörä on kovin edullinen, siinä  todennäköisesti on myös edukkaammat komponentit rungon ympärillä. Tästä taas seuraa se, että pyörää voi joutua käyttämään useammin huollossa.

Netissä eri sähköpyörien vertailu voi olla haastavaa. Siksi parempi vaihtoehto on pistäytyä
paikallisessa pyöräliikkeessä kysymässä neuvoa. Siellä asia selviää usein hyvin helposti.

5. Miten sitten valita itselleen sähköpyörä?

Usein sähköpyörän ostamista mietitään pelkästään hinta edellä. Toinen tapa on pohtia asiaa kokonaisuutena. Millainen on moottorin teho? Entäpä akun kapasiteetti? Millaisia ovat muut komponentit?

Sitten tietysti täytyy ottaa se hinta huomioon näiden lisäksi.

Kahdessa saman hintaisessa pyörässä toisessa voi olla tehokas moottori ja suuri akun kapasiteetti. Toisessa puolestaan voi olla todella laadukas vaihteisto ja muita hyviä ominaisuuksia.

Näiden välillä on syytä punnita, mitä itse arvostaa matkanteossa eniten.

Sähköpyörän valinta kannattaa tehdä harkiten.

6. Pyöräliike on apunasi sähköpyörän oston jälkeen

Asiantuntevan pyöräliikkeen tärkeys nousee esiin myös oston jälkeen. Jos huolia ilmaantuu, liike hoitaa pyöräsi kuntoon ja vaihtaa siihen vaikka talvirenkaat. Sellaista huolta ei ole, jota ei voisi ostoliikkeestä mennä kysymään.

Verkkokaupat auttavat varmasti myös näissä asioissa, mutta huoltoa ei voi kuitenkaan tehdä etänä.

7. Mikä on hyvä sähköpyörä?

Karkeasti sanottuna tunnetun eli ns. valtamerkin sähköpyörän valinta on turvallisin vaihtoehto.

Yleensä varaosatiedot ja saatavuudet ovat valtamerkeillä paremmat. Vian sattuessa huollon ja varaosat saa siis nopeasti.

Suurin osa tällä hetkellä myynnissä olevista sähköpyöristä on keskiömoottorilla varustettuja. Niihin saatava tuki ja varaosat ovat myös paremmat.

Monet valtamerkit lupaavat esimerkiksi rungolle jopa elinikäisen takuun. Tämä viestii siitä, että ne luottavat omaan tuotteeseensa ja sen laatuun. Näin myös kuluttajalla on turvallisia ajokilometrejä edessään; hän voi luottaa siihen, että valmistaja vastaa viime kädessä tuotteestaan.

Haluaisitko sähköisen työsuhdepyörän?

Ajankohtaista