Polkupyöräetu – hanki parempi pyörä helposti ja edullisesti

Juuri haluamasi pyörä mistä tahansa kotimaisesta liikkeestä

FleetBike 🚲 XXL​

Syksy on loistavaa aikaa päivittää pyörä parempaan tai hankkia vihdoin se pyörä, josta olet unelmoinut jo kauan!

FleetBike-pyöräetua käyttämällä et tarvitse monen kuukauden tai vuoden säästöjä, vaan maksat pyörää pikkuhiljaa pois palkastasi. Pyöräedun ansiosta maksat myös vähemmän veroa vuodessa.

Kaikkien niiden kesken, jotka ovat täyttäneet FleetBike-hankintalomakkeen tai työnantajan vinkkilomakkeen 30.9.2023 mennessä, arvotaan 100 € lahjakortti XXL:ään. Arvonnan voittajalle ilmoitetaan  henkilökohtaisesti.

Ja kertauksena vielä, että jos työnantajasi jo tarjoaa FleetBikeä, voit ottaa edun käyttöösi täyttämällä hankintalomakkeemme.

Jos työnantajasi ei vielä tarjoa pyöräetua, voit vinkata siitä työnantajallesi täyttämällä työnantajan vinkkilomakkeemme.

Miksi hankkia polkupyörä pyöräetua hyödyntämällä?

Uusi pyörä ilman säästämistä
Pyöräedulla saat unelmiesi pyörän ilman, että sinun tarvitsee maksaa siitä itse suoraan mitään. Hanki vaikka sähkö- tai maantiepyörä!

Vapaavalintainen pyörä
Valitse pyörän malli vapaasti ja osta se haluamastasi kotimaisesta liikkeestä. Pyörän hankintahinta vaikuttaa sopimuksen pituuteen.

Vähemmän veroa
Veroetusi on jopa 1200 € / vuosi FleetBiken kautta. Sen sijaan, että ostat pyörän itse, voit saada pyörän ja maksaa vähemmän veroa.

Helppoa ylläpitoa
Kaikkiin FleetBiken kautta hankittuihin pyöriin sisältyy vakuutus. Lisäksi tarjoamme lisäpalveluina huoltosopimuksia.

Miten FleetBike-pyöräedun hankinta menee?

Kun työnantajallasi on sopimus FleetBiken kanssa, voit aloittaa pyörän hankinnan.

1. Tutustu työnantajasi pyöräpolitiikkaan. Täytä sitten hankintalomakkeemme.

2. Lähetettyäsi lomakkeen varmistamme hankintaoikeuden työnantajaltasi. Kun hankintaoikeus on varmistettu, lähetämme sinulle sitoumuksen sähköisesti allekirjoitettavaksi SignSpace-palvelusta.

3. Kun olet allekirjoittanut sitoumuksen, saat sähköpostiisi ohjeet sekä itsellesi että liikkeelle, josta aiot hankkia pyörän.

4. Nyt voit lähteä ostoksille mihin tahansa kotimaiseen liikkeeseen tai Canyon-verkkokauppaan. Tutustu alta tarkemmin ohjeisiin Canyon-pyörien hankinnasta.

5. Kun olet valinnut haluamasi pyörän, myyjäliike pyytää laskutusluvan Fleetiltä. Laskutusluvan myöntämiseen voi mennä 2–4 arkipäivää. Sesonkiaikana vastauksissa saattaa ilmetä viivettä. Esimerkiksi kevät on pyörähankintojen kuuminta aikaa, ja halukkaita on paljon liikkeellä.

6. Kun myyjäliike on saanut laskutusluvan, se laskuttaa Fleetiä ja luovuttaa pyörän sinulle. (Osa liikkeistä haluaa, että maksu näkyy tilillä ennen luovutusta, mikä pidentää hieman pyörän odotusaikaa.)

Canyon-työsuhdepyörän hankinta

Jos haluat hyödyntää polkupyöräetua Canyon-merkkisen pyörän hankintaan, se onnistuu hyvin! Canyon-työsuhdepyörä tilataan Fleetin asiakaspalvelun kautta. Ennen hankinnan aloitusta muista käydä täyttämässä hankintalomakkeemme.

 

Mikäli tilaat yli 4 000 euron pyörän, maksat ylimenevän osuuden itse. Maksimihintaraja on 6 000 euroa. Laskutamme sinulta erotuksen sen jälkeen, kun olemme tilanneet pyörän.

 

Lue täältä tarkat ohjeet Canyon-työsuhdepyörän tilaukseen

Pyöräedun verotuskiemurat

Saavatko pyöräedun verotukseen liittyvät kuvaukset ja ohjeet aivosi solmuun?

Tutustu siinä tapauksessa kattavaan, selkokieliseen ohjeistukseemme pyöräedusta ja verotuksesta.

Tutustu pyöräedun verotukseen

FleetBiken laskurit

Jos pyöräetu tarjotaan sinulle osana palkkaasi eli ns. palkan sisään leivottuna, tällöin palkastasi vähennetään 100 €/kk ja saat pyörän tavallaan osamaksulla, jossa osamaksun kuukausierä vähennetään suoraan palkastasi. Pyörä itsessään on kuitenkin verovapaa. Tällöin saamasi palkka pienenee ja sen mukana veroprosenttisi. Testaa pyöräedun vaikutus palkkaasi laskurillamme! Voit samalla laskea, kuinka pitkä sopimus sinulle tulisi haluamasi pyörän hinnalla.

Kokemuksia FleetBike-polkupyöräedusta

”Hankintaprosessi oli yllättävän helppo. Pyöräliikkeessä hoidettiin periaatteessa koko homma Fleetin kautta. Minun itseni piti käydä ainoastaan valitsemassa pyörä ja hakea se viikon päästä.”

Ville Kouva, Mitta Oy

”Työsuhdepyöräetu madalsi kynnystä hankkia parempi pyörä. Olisin muuten luultavasti ostanut pyörän samasta malliperheestä mutta heikommilla osilla. Työsuhdepyöräetu mahdollistaakin laadukkaan pyörän hankkimisen edullisemmin sekä helposti ja huolettomasti.”

Esa Parkko, Fortum Power & Heat

”Säästöt ja hankinnan helppous olivat itselleni iso tekijä pyörän hankkimispäätöksessä. Liikkumisen valinnoissa on painanut omat käytännön tarpeet ja toiveet. Liikunta on hyväksi ja näinä päivinä ei voi välttää kysymystä oman kulutuksen vaikutuksesta ympäristöön. Jokainen kilometri, jonka ajan pyörällä polttomoottoriauton sijaan, on säästöä itselleni ja ympäristölle.”

Jani Moisala, Tietoevry

Mikäli tilanteesi muuttuu työpaikallasi

Useamman vuoden sopimuskaudella voivat tilanteet muuttua, ja tällöin FleetBike-pyöräetu joustaa tilanteen mukaan.

Jos uusi työnantajasi tarjoaa myös FleetBike-etua, edun voi vain siirtää uudelle työnantajalle.

Jos uusi työnantajasi tarjoaa polkupyöräetua toisen kumppanin kautta tai ei tarjoa etua laisinkaan, sinulla on tilanteessa kolme eri vaihtoehtoa:

 

1. Pyörän voi yrityksen sisällä siirtää toiselle pyöräilijälle.

 

2. Voit lunastaa pyörän omaksesi ennenaikaisesti eli kesken sopimuskauden maksamalla pyörän jäljellä olevien sopimuskuukausien maksut (=verotusarvo x jäljellä olevat kuukaudet) Fleetille. Tähän ei liity mitään sopimussakkoa, ainoastaan 62 € käsittelymaksu.

 

3. Pyöräsopimuksen voi purkaa, mikä kustantaa 600 € (sis. alv + kuljetuskustannukset Fleetin palautuspisteeseen).

Kun työsuhde päättyy työnantajan aloitteesta, vaihtoehtoja on neljä:

 

1. Voit lunastaa pyörän omaksesi ennenaikaisesti eli kesken sopimuskauden maksamalla pyörän jäljellä olevien sopimuskuukausien maksut (=verotusarvo x jäljellä olevat kuukaudet) Fleetille. Tähän ei liity mitään sopimussakkoa, ainoastaan 62 € käsittelymaksu.

 

2. Yhtiö purkaa sopimuksen ja on velvollinen korvaamaan sopimuksen irtisanomisesta aiheutuvat kulut.

 

3.  Pyörän voi yrityksen sisällä siirtää toiselle pyöräilijälle.

 

4. Sopimus siirretään käyttäjän uudelle työnantajalle, mikäli tämä tarjoaa työsuhdepolkupyöräetuuden Fleetin kautta.

Kun palkanmaksu keskeytyy työnantajan aloitteesta, vaihtoehtoja on kolme:

 

1. Voit lunastaa pyörän omaksesi ennenaikaisesti eli kesken sopimuskauden maksamalla pyörän jäljellä olevien sopimuskuukausien maksut (=verotusarvo x jäljellä olevat kuukaudet) Fleetille. Tähän ei liity mitään sopimussakkoa, ainoastaan 62 € käsittelymaksu.

 

2. Yhtiö purkaa sopimuksen ja on velvollinen korvaamaan sopimuksen irtisanomisesta aiheutuvat kulut.

 

3. Pyörän voi yrityksen sisällä siirtää toiselle pyöräilijälle.

Kun palkanmaksu keskeytyy yli 3 kuukaudeksi työntekijän aloitteesta, vaihtoehtoja on kolme:

 

  1. Pyörän voi yrityksen sisällä siirtää toiselle pyöräilijälle.

 

  1. Voit lunastaa pyörän omaksesi ennenaikaisesti eli kesken sopimuskauden maksamalla pyörän jäljellä olevien sopimuskuukausien maksut (=verotusarvo x jäljellä olevat kuukaudet) Fleetille. Tähän ei liity mitään sopimussakkoa, ainoastaan 62 € käsittelymaksu.

 

  1. Pyöräsopimuksen voi purkaa, mikä kustantaa 600 € (sis. alv + kuljetuskustannukset Fleetin palautuspisteeseen).

Vinkkaa polkupyöräedusta työnantajallesi

Eikö työpaikallasi ole vielä käytössä polkupyöräetua? Vinkkaa siitä kauttamme työnantajallesi.

Oma nimesi(Pakollinen)
Työnantajan edustajan nimi(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Asiakaspalvelumme auttaa kysymyksissäsi

Onko sinulla mielessäsi jotain yleisesti pyöräetuun liittyen? Kysy lisää FleetBike-tiimiltämme.
Tai haluatko kysyä käytännön asioista FleetBikeen liittyen? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.