Autoilu käytännössä sopimuskauden aikana

Tietoa arkipäiväisiin asioihin

Me Fleetillä vastaamme ajoneuvosi  hallinnoinnista ja siihen liittyvästä ohjeistuksesta. Fleet Innovation -sovelluksestamme löydät parhaiten juuri sinun ajoneuvoosi liittyvää tietoa ja ohjeita eri tilanteisiin.

Suosittelemme käyttämään kumppaneitamme eri autotarpeissasi. Näin pystymme takaamaan parhaan ja nopeimman palvelun, parhaan hinta-laatusuhteen ja kattavan verkoston palveluja lähellä sinua. 

Katsastus

Tarkemmat tiedot

Pysäköinti

Tarkemmat tiedot

Autolla ulkomaille

Tarkemmat tiedot

Ajoneuvon määräaikaishuollot ja korjaukset

Auton käyttäjä on aina velvollinen huolehtimaan, että auton huoltokirjan mukaiset huollot tulevat tehdyiksi. Löydät autokohtaiset tiedot hansikaslokerossasi olevasta huoltokirjasta tai valmistajan sähköisestä huoltokirjasta.

Huollon varaus kumppanimme Bosch Car Servicen kautta

Tarjoamme kumppanimme Bosch Car Servicen kautta kätevää ja aikaasi säästävää huoltovarauspalvelua. Voit tehdä ajanvarauksen helposti alla olevasta painikkeesta. Bosch Car Servicen kautta tehtyjen varausten yhteydessä palveluntarjoaja saa laskutusohjeet automaattisesti.

Huollot muilta tahoilta

Jos varaat huoltosi muualta kuin Bosch Car Serviceltä, ilmoita huoltojen yhteydessä autosi omistaja tai pyydä huoltoliikettä tarkistamaan se Fleet Innovationista.

Kun Fleet Innovationin hallinnoimiin ajoneuvoihin tehdään korjauksia tai huoltoja muualla kuin Bosch Car Servicellä, tulee korjauksiin hakea ennakkoon laskutuslupa Fraguksen portaalin kautta.

Laskutusluvan hakee korjaamo. Jos olet auton haltija/käyttäjä, älä ano lupaa.

Luvan voi anoa, kun vika, sen aiheuttaja ja kustannukset ovat tiedossa. Sama pätee huoltoihin, renkaiden uusimisiin ja muihin meiltä laskutettaviin toimenpiteisiin.

Klikkaa itsesi Fraguksen portaaliin täältä.

Mistä sijaisauto? Mikä noutopalvelu?

Voit ottaa sijaisauton huollon ajaksi tai tilata auton noutopalvelun, mikäli se sisältyy yrityksesi autopolitiikkaan. Sijaisauton saamiseksi pidempiaikaisten korjausten (esim. vauriokorjaukset) ajaksi ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Kumppanimme sijaisautojen tarjoana on Avis.

Kausirenkaat ja renkaiden vaihto

Kun tarvitset alle uudet renkaat tai on aika vaihtaa kausirenkaat, sinua palvelevat kumppanimme Euromaster, Vianor ja Rengascenter.

Auton renkaat tulee uusia viimeistään silloin, kun kulutuspintaa on jäljellä nastarenkaissa   4 mm tai kitkarenkaissa 5 mm. Rengasliike pyytää luvan uusia renkaat leasingyhtiöstä tai Fleet Innovationista.

Autamme mielellämme uusien renkaiden valinnassa, sillä eri renkaiden välillä on suuria eroja laadussa ja ominaisuuksissa.

Auton käyttäjän vastuulla on huolehtia siitä, että auton rengaspaineet ovat oikealla tasolla. Optimaalisen rengaspainetason löydät autosi ohjekirjasta.

Katsastukset

Käyttäjän tulee huolehtia auton katsastuksesta katsastuslainsäädännön mukaisesti. Auto on katsastettava ensimmäisen kerran nelivuotiaana. Tämän jälkeen auto on katsastettava joka toinen vuosi. Kymmenvuotiaat autot on katsastettava vuosittain.

Mikäli autossasi on Fleet Innovationin huoltokortti, näytä korttia katsastusasemalla ja lasku ohjautuu suoraan meille. Mikäli autosi on hankittu huoltoleasingilla, pyydä katsastusasemaa tarkistamaan laskun maksaja leasingyhtiöstä tai Fleetiltä.

Kumppanimme katsastuksissa on A-katsastus.

Pysäköinti yrityksen autopolitiikan mukaisesti

Näet työnantajasi autopolitiikasta, mitä organisaatiossasi on sovittu pysäköinnistä. Jos pysäköinti kuuluu hallinnoimaamme palveluun, tulee sinun ottaa käyttöön ParkMan-sovellus.

Auton vienti ulkomaille

Jos suunnittelut matkaa ulkomaille, tarkista ensimmäiseksi työnantajasi autopolitiikan ohjeistus auton maastavientiin. Mikäli auton saa viedä ulkomaille, tarvitset mukaasi maastavientivaltakirjan ja Green Cardin. Näitä asiakirjoja ei kuitenkaan tarvita Pohjoismaissa.

Auton omistaja myöntää maastavientiluvan. Green Card taas on todiste, että autollasi on voimassa oleva liikennevakuutus.

Tilaa asiakirjat hyvissä ajoin ennen matkaasi. Maastavientivaltakirjan ja Green Cardin saat tilattua joko Fleet Innovation -sovelluksesta tai asiakaspalvelumme kautta.

Rekisteritodistuksen tekninen osa

Ulkomaille lähtiessä auton rekisteröintitodistus kannattaa ottaa mukaan. Nykyisin autoissa ei ole rekisteröintitodistusta, vaan Suomen viranomaiset pystyvät tarkistamaan tiedot sähköisesti. Auton haltija voi tilata paperisen rekisteröintitodistuksen teknisen osan Trafilta.

Tilaa rekisteröintitodistus

Jäikö sinulle kysymyksiä?

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi sivuiltamme tai Fleet Innovation -sovelluksestamme, ota meihin yhteyttä.