Kuljettajalle

Tervetuloa Fleet Innovationin asiakkaaksi! Tälle sivulle on koottu käytännön toimintaohjeita yritysautoiluun yleisellä tasolla. Jokainen yritysasiakkaamme saa meiltä yritysautopalvelut mittatilaustyönä jopa kuljettajakohtaisesti, joten jos tältä sivulta et löydä kaipaamaasi tietoa, olethan meihin yhteydessä.

Autamme sinua mielellämme numerossa +358 9 6898 8460 tai sähköpostitse info@fleet.fi.

Yritysautoa hankkimassa?

Yritysauton hankinta aloitetaan kunkin yrityksen autopolitiikan ja -ohjeistuksen mukaisesti. Varmista ensin työnantajaltasi nämä ohjeistukset ja toimi sen mukaisesti. Mikäli Fleet Innovation toimii työnantajasi autojen hallinnoijana, autamme sinua mielellämme kaikissa autoihin liittyvissä asioissa +358 9 6898 8460 tai sähköpostitse info@fleet.fi.

Näin toimit vika- ja vahinkotilanteissa

Liikennevahingon sattuessa auton käyttäjän tulee aina tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön. Tarkista työnantajasi vakuutusyhtiö ja tee vahinkoilmoitus viiveettä. Epäselvissä tilanteissa on hyvä kutsua paikalle poliisi toteamaan vahingonaiheuttaja.

Alla löydät linkkejä vakuutusyhtiöiden ohjeistuksiin vahinkoilmoituksen tekemistä varten. Kun olet tehnyt vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön, ole yhteydessä myös Fleet Innovationiin mahdollisten korjaustoimenpiteiden ja sijaisauton osalta.

Linkkejä vakuutusyhtiöiden vahinkoilmoitusohjeisiin:

OP-Pohjola

Fennia

If

LähiTapiola

Turva

Pohjantähti

Mikäli autosi jättää tien päälle, ole viiveettä yhteydessä automerkin omaan Tiepalveluun, josta sinulle annetaan toimintaohjeet. Automerkin Tiepalvelun tiedot löydät auton huoltokirjasta.

Automerkkien omat tiepalvelut

Vakuutusyhtiöiden lisäksi useimmilla automerkeillä on omat tiepalvelunsa. Kooste suosituimpien merkkien tiepalveluista löytyy omalta sivultaan.

Auto huollon tai korjauksen tarpeessa?

Auton käyttäjä on velvollinen huolehtimaan auton huoltokirjan mukaisten huoltojen suorittamisesta. Autokohtaiset tiedot löydät hanskalokerossa olevasta huoltokirjasta.
Huoltojen yhteydessä ilmoita autosi omistaja tai pyydä huoltoliikettä tarkistamaan se Fleet Innovationista. Mikäli kyseessä on huoltoleasingauto, huoltolasku lähetetään leasingyhtiöön. Mikäli autoon on toimitettu Fleet Innovationin huoltokortti, näytä se huoltoliikkeelle, jolloin lasku ohjautuu Fleet Innovationiin.

Mistä sijaisauto?

Voit ottaa sijaisauton huollon ajaksi, mikäli se sisältyy yrityksesi auto-ohjeistukseen. Sijaisauton saamiseksi pidempiaikaisten korjausten (esim. vauriokorjaukset) ajaksi ole yhteydessä Fleet Innovationiin.

Muista huolehtia renkaista!

Tarkista työnantajasi auto-ohjeistuksesta sovitut palvelut ja palvelupaikat liittyen auton renkaisiin sekä niiden vaihtoihin ja säilytyksiin.

Auton renkaat tulee uusia viimeistään silloin, kun kulutuspintaa on jäljellä nastarenkaissa 4mm ja kitkarenkaissa 5mm. Tarkista työnantajasi ohjeistuksesta käytettävät rengasliikkeet ja vie autosi renkaanvaihtoon. Rengasliike pyytää luvan uusia renkaat leasingyhtiöstä tai Fleet Innovationista.

Auton käyttäjän tulee huolehtia siitä, että auton rengaspaineet ovat oikealla tasolla. Optimaalisen rengaspainetason löydät autosi ohjekirjasta.

Polttoainekortti ja tankkaaminen

Useimmille yritysautoille hankitaan polttoaineyhtiön luottokortti, jonka turvin käyttäjä tankkaa autonsa. Muista aina tankatessa syöttää auton senhetkiset kilometrit.
Polttoainekortin käyttäjä on vastuussa kortista. Mikäli kortti häviää tai sen tunnusluku unohtuu, ole viiveettä yhteydessä kyseisen kortin polttoaineyhtiöön tai Fleet Innovationiin. Kortin hävitessä se tulee kuolettaa viiveettä.

Auto pesuun

Tarkista työnantajasi ohjeistus auton pesuihin ja toimi sen mukaisesti niin ulko- kuin sisäpesujen osalta.

Näin huolehdit katsauksesta

Käyttäjän tulee huolehtia auton katsastuksesta katsastuslainsäädännön mukaisesti. Huomaa, että katsastuslaki uudistuu 20.5.2018. Katsastuslain uudistus harventaa henkilö- ja pakettiautojen määräaikaiskatsastusväliä 3 vuodesta 4 vuoteen. Uuden lain tultua voimaan, auto on katsastettava ensimmäisen kerran nelivuotiaana. Tämän jälkeen auto on katsastettava joka toinen vuosi. Kymmenvuotiaat autot on katsastettava vuosittain.

Mikäli autossasi on Fleet Innovationin huoltokortti, näytä korttia katsastusasemalla ja lasku ohjautuu Fleet Innovationiin. Mikäli autosi on leasingauto, pyydä katsastusasemaa tarkistamaan laskun maksaja leasingyhtiöstä tai Fleet Innovationista.

Autolla ulkomaille?

Kun suunnittelut matkaa ulkomaille, tarkistathan ensimmäiseksi työnantajasi ohjeistuksen maastavientiin. Mikäli auton saa viedä ulkomaille, huomioi seuraavien asiakirjojen tarpeellisuus ja tilaa asiakirjat hyvissä ajoin ennen matkaasi.

Maastavientilupa haetaan auton omistajalta. Auton maastavientilupaa ei tarvita Pohjoismaissa. Tarkista työnantajasi ohjeistuksesta tai Fleet Innovationista, kuka autosi omistaja on ja mistä maastavientilupa haetaan.

Green Card on todistus auton liikennevakuutuksen voimassaolosta. Green cardin saat vakuutusyhtiöstä, jossa auto on vakuutettu. Ole yhteydessä autosi vakuutusyhtiöön ja toimi heidän ohjeidensa mukaisesti. Huomaa, että Pohjoismaissa Green Cardia ei tarvita.

Rekisteritodistuksen tekninen osa

Ulkomaille lähtiessä auton rekisteröintitodistus kannattaa ottaa mukaan. Nykyisin autoissa ei ole rekisteröintitodistusta, vaan Suomen viranomaiset pystyvät tarkistamaan tiedot sähköisesti. Käyttäjä voi tilata paperisen rekisteröintitodistuksen teknisen osan Trafilta alla olevasta osoitteesta kohdasta ”Rekisteröintitodistuksen teknisen osan tilaus”:

https://asiointi.trafi.fi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/rekisterointi-todistuksen-tilaus

Auton palautuksesta

Saat Fleet Innovationista ohjeet yritysautosi palauttamiseen. Muistathan jättää autoon kaikki sen mukana tulleet varusteet, kahdet avaimet sekä kesä/talvirenkaat.