Mitta Oy otti käyttöön pyöräedun tukemaan työntekijöidensä hyvinvointia

Mittaukseen, maaperätutkimukseen, ympäristöön ja laboratorioon liittyviin palveluihin erikoistunut Mitta Oy otti työsuhdepyöräedun käyttöön työntekijöilleen syksyllä 2021. Yksi edun hyödyntäneistä on Ville Kouva, joka kertoo omasta hankintaprosessistaan ja miten hän alun perin innostui pyöräilystä.

Mitta Oy:ssä oli vähän ennen syksyä 2021 ryhdytty yhteistyöhön Fleet Innovationin kanssa työsuhdeautojen osalta, ja työntekijöille haluttiin tarjota myös mahdollisuus polkupyöräetuun.

Mitta haluaa tukea työntekijöidensä hyvinvointia ja säästää ilmastoa

Työsuhdepyöräetu otettiin Mitalla käyttöön, koska yritys haluaa tukea työntekijöidensä hyvinvointia. Pyöräily koettiin hyväksi ja kokonaisvaltaiseksi liikuntamuodoksi, jossa yhdistyvät liikunta ja ulkoilu.

Työsuhdepyörän arvioitiin tuottavan hankkijalleen myös jatkuvaa iloa toisin kuin jokin kertakäyttöhyödyke.

– Pyöräily on tietenkin myös ympäristöystävällinen liikuntamuoto, mikä jo itsessään on arvokasta ja meille tärkeää. On todella hienoa, että iloa ja hyötyä tuottava etu parhaimmassa tapauksessa vähentää autoilua ja säästää näin ilmastoa, summaa Mitta Oy:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Camilla Rusk.

Työsuhdepyörä korvasi suunnitelmat uudesta itse hankittavasta pyörästä

Yksi Mitta Oy:n pyöräedun hankkineista oli mittaustyönjohtaja Ville Kouva.

Kuulin alun perin työkaveriltani, että tällainen etu on olemassa, ja aloin selvitellä asiaa. Olin muutenkin hankkimassa uutta polkupyörää, ja työsuhdepyörä vaikutti edullisemmalta ja huolettomammalta tavalta hankkia pyörä. Oli melko selvää, että otan pyörän sitä kautta.

Kouva toteaa, että työsuhdepyörän hankinta oli hyvin yksinkertainen prosessi.

– Hankintaprosessi oli yllättävän helppo. Pyöräliikkeessä hoidettiin periaatteessa koko homma Fleetin kautta. Minun itseni piti käydä ainoastaan valitsemassa pyörä ja hakea se viikon päästä.

Myös Camilla Rusk vahvistaa, että Mitta Oy:n puolesta käyttöönottoprosessi ja yhteistyö ovat sujuneet Fleetin kanssa vaivattomasti.

Työsuhdepyörän joustavuus nähtiin etuna

Mitassa oltiin todettu, että yrityksen kaikilla työntekijöillä on eri työmatkat ja rutiinit, mutta työsuhdepyörän joustava käyttö mahdollistaisi pyöräilyn kaikille.

Työsuhdepyörässä on se joustavuus, että sitä ei tarvitse käyttää työmatkoihin, vaan edun voi yhtä hyvin ottaa käyttöön vapaa-ajan pyöräilyyn. Tämä mahdollistaa edun käytön juuri semmoisella tavalla, mikä sopii itselleen parhaiten.

Myös Ville Kouva on tyytyväinen työsuhdepyörän joustavuuteen. Kouva kertoo harrastavansa alamäkipyöräilyä ja maastopyöräilyä, ja uusi työsuhdepyörä tulikin harrastekäyttöön.

– Olin päättänyt jo valmiiksi mallin, jonka suunnittelin hankkivani muutenkin. Käytän sitä lähinnä maastopyöräilyssä. Minulla on useampi muukin pyörä, ja toimistolle mennessäni poljen matkan toisella pyörälläni.

Kouva tunnustaa, että hän ei aina ole pitänyt pyöräilystä:

– Suosittelen työsuhdepyörää muillekin. Se on helppo tapa saada hyvä pyörä, ja se madaltaa kynnystä hankinnalle. Jos pyörän ostaa itse, moni ei ehkä kerralla panosta siihen niin isosti. Kun kerralla kuitenkin hankkii kunnon pyörän, voi helpommin innostua pyöräilystä ja ottaa sen harrastukseksi. Itsellenikin kävi niin. En oikein tykännyt pyöräilystä aiemmin ja koin sen vastenmielisenä. Kun hankin kunnon pyörän, sitä vain hurahti siihen hommaan.

Ajankohtaista