Työsuhdesähköpyörä – etu, joka kannattaa hyödyntää

Työsuhdesähköpyörä on loistava tapa taittaa pidempiäkin työmatkoja.

Kun haluat kulkea työmatkat vaivattomasti, edullisesti ja ekologisesti, on työsuhdesähköpyörä siihen paras ratkaisu. Sähköpyöräily on niin helppoa ja hauskaa liikuntaa, että se ei aina edes tunnu liikunnalta. Ja kun pyörän saa työsuhde-etuna, ei hintakaan ole esteenä. 

Työsuhdepyörän käyttöön ole mitään rajoituksia, sillä satulaan voi hypätä niin työmatkoja kuin vapaa-ajan seikkailujakin varten. Mitä enemmän pyörääsi käytät, sen parempi – tästä työnantajasikin on takuulla samaa mieltä. 

Miten työsuhdesähköpyörän saa?

Moni voi empiä sähköpyörän hankkimista sen kalleuden vuoksi, mutta työsuhde-etuna sähköpyöränkin saa edullisesti. Työsuhdepyöräedun voi tarjota työntekijälle käytännössä kahdella tavalla:

  • palkan päälle, jolloin palkkasi pysyy samana, mutta saat uudenkarhean sähköpyörän
  • palkanosana, jolloin palkastasi vähennetään kuukausittain 100 € sopimuskauden ajan (tällöin veroprosenttisi pienenee).


Kummassakin tapauksessa työsuhdesähköpyörä on tuloverovapaata 1 200 euroon asti vuosittain. Saat siis veroetua 1 200 euroa vuodessa, jolloin veroprosenttisi joko pienenee tai pysyy samana, vaikka saitkin uuden sähköpyörän työsuhde-etuna. 

Leasing-sopimuskauden päätteeksi pyörän voi lunastaa itselleen.

Jos et ole varma, onko työpaikallasi työsuhdepyöräetua, kysy sitä rohkeasti esihenkilöltäsi – työntekijöiden lisääntynyt liikunta ja terveyden ylläpito kun sataa myös työnantajan laariin.

Lue lisää: Polkupyöräetu työntekijöille

Kun alla on sähköpyörä, työmatka taittuu kevyesti

Sähköpyörän juju on siinä, että pyöräilyn kuormittavuutta voi säätää tarpeen ja jaksamisen mukaan.

Esimerkiksi työmatkan ylämäet tai navakka vastatuuli eivät lannista, kun sähköavustus tuo polkemiseen lisäbuustia. Liikkumaan lähtemisen kynnys on huomattavasti matalampi sähköavusteisen pyörän kanssa, ja sähköpyörällä niin aloittelija kuin kokeneempikin pyöräilijä jaksaa liikkua pidempiä matkoja.

Kun kulkupelinä on auton sijaan sähköpyörä, työmatka ei ole pelkkää passiivista istumista, vaan terveyttäsi ja jaksamistasi edistävää hyötyliikuntaa. 

Lue vinkkimme sähköpyörän valintaan.

Sähköpyörä-fatbikella on mukava ajaa myös maastossa.

Sähköpyörä-fatbike sekä työmatkoihin että vapaa-ajalle

Oletko aina unelmoinut sähköpyörä-fatbikesta? Hyviä uutisia – työsuhdepyörän mallin saa valita täysin vapaasti.

Sähköpyörä-fatbike on nappivalinta työsuhdepyöräksi, mikäli haluat yhdistää huvin ja hyödyn. Fatbike soveltuu parhaiten maastoon paksujen renkaidensa ansiosta, mutta sillä pystyy polkemaan myös normaalilla asfaltti- tai hiekkatiellä. Sähkön tuoma avustus tekee tasaisilla pätkillä polkemisesta helppoa. Ja mikäpä estää taittamasta työmatkaa seikkailullisemmin lähimetsän kautta?

Kun valitset sähköpyörä-fatbiken, et tarvitse erikseen työmatkapyörää ja vapaa-ajan pyörää, vaan saat kummatkin yhdessä paketissa. 

Työsuhdesähköpyörä on kokoaan suurempi etu

Työsuhdesähköpyörä ei ole pelkkä rahallinen etu. Kun pyöräilet työmatkat, pääset luontoon, saat raitista ilmaa ja erinomaista hyötyliikuntaa. Tämä taas johtaa energisempään ja virkeämpään oloon niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, mikä puolestaan heijastuu positiivisesti työntekoon ja koko työyhteisöön.

Kun auto jää kotiin, myös luonto kiittää. Työmatkapyöräilyssä on vain voitettavaa, ja sähköpyörällä matka taittuu erityisen mukavasti. Älä jätä etua käyttämättä, vaan hyppää satulaan mahdollisimman pian!

Lue lisää:

Paljonko sähköpyörän akun lataus maksaa? Laske laskurillamme.

Työsuhdepyörän verotus – nopeat faktat

Kannattaako työsuhdepyörä? Usein kysyttyjä kysymyksiä työsuhdepyöräedusta

Ajankohtaista